EğitimKıbrısManşetSiyasetToplum

Çatalköy’e yeni okul

Çatalköy - Esentepe Belediyesi ve sponsorların katkılarıyla inşa edilecek olan Çatalköy İlkokulu yeni okul binasının temelleri atıldı

Çatalköy – Esentepe Belediyesi ve sponsorların katkılarıyla inşa edilecek olan Çatalköy İlkokulu yeni okul binasının temelleri atıldı

TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Çatalköy İlkokulu yeni binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Çatalköy – Esentepe Belediyesi ve sponsorların katkılarıyla yapılacak yeni okul için temel atma töreni düzenlendi. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, milletvekilleri, bakanlık yetkilileri, Çatalköy – Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok ve belediye yetkilileri katıldı.

“EĞİTİME YATIRIMLAR ARTMALI”
Temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çatalköy’ün önemi ve değeri gittikçe artan bölgelerden biri olduğunu söyleyerek, yeni belediyeler yasasının da bölgenin önemini artırdığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Tatar, eğitime yapılan yatırımların geleceğe yapılan önemli yatırımlar olduğunu vurguladı.

“BÖLGENİN DAHA FAZLA OKULA İHTİYACI VAR”
Çatalköy – Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok ise seçildiği süreçte verdiği sözlerden birini yerine getirmek için toplanıldığını, Çatalköy İlkokulu’nun yeni binası için temellerin atıldığını söyledi. Yeni bina için belediyenin kaynakları yanı sıra iş insanlarının da desteğiyle bir yol çıkıldığını dile getiren Kırok, ilkokul binasının öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlandığını, laboratuvarlar, sınıflar, oyun alanları yaratma hedefinde olduklarını belirtti. Bölgede eksikliği olan okul öncesi 4 yaş sınıfları için de temellerin yakında atılacağını söyleyen Kırok, Esentepe’de de ortaokul ve lise ihtiyacı bulunduğunu, bu ihtiyaca yönelik de Çatalköy’de arazi bakmaya başlanacağını belirtti. Kırok, yeni binaya katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu