KıbrısManşetToplum

Çavuş: “AB fonları ve katkıları eşit değil”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, 2004 yılında Türk tarafı ve Anavatan Türkiye’nin “bir adım önde olma politikasıyla” hareket edildiğini ve “bir evetle dünyaya açılacaksınız” denen Kıbrıslı Türklerin plana “evet” dediğini ancak verilen sözlerin tutulmadığını belirtti

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, 2004 yılında Türk tarafı ve Anavatan Türkiye’nin “bir adım önde olma politikasıyla” hareket edildiğini ve “bir evetle dünyaya açılacaksınız” denen Kıbrıslı Türklerin plana “evet” dediğini ancak verilen sözlerin tutulmadığını belirtti.

“AB’ye nasıl güvenip adım atacağız” diyen Çavuş, Gazze’de göz göre göre bir katliam yapıldığına işaret ederek, Güvenliği bize AB tahsis etmeyecek, biz şu an güvendeyiz” şeklinde devam etti. Çavuş, AB fonları ve katkılarında da eşitlik olmadığını söyledi.

AB’nin Kıbrıslı Türklere karşı eşitlik ilkesine aykırı davrandığını kaydeden Çavuş, şu anda yürütülen politikanın, iki devletli çözüm sürecinin en doğru politika olduğunu belirtti.

Çavuş, Türk tarafının enerji ve yeşil enerjiye yönelik açılımlarına Rum tarafının “hayır” dediğini dile getirerek, “Halkımız bu zihniyete nasıl güvenecek” diye sordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu