KıbrısManşetSiyaset

 Çavuşoğlu: Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz

Devlet yönetimine tam kadro hazır olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “bugüne kadar tecrübemle, yapmış olduğum çalışmalarla ve iş ahlakımla herkes tarafından takdir edilmiş olmam, çıktığım bu yolda bana güç verdi” dedi.

GIYNIK ÖZEL

UBP Genel Başkanlık adayı Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu bir özel kanalda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çavuşoğlu, okullarda pandemi kuralları çerçevesinde seyreltilmiş eğitimin devam ettiğini ve aynı şekilde devam edeceğini söyledi. “Şaşırtıcı belki ama küçük çocuklar büyüklere oranla kurallara daha çok uyuyor” diyen Bakan Çavuşoğlu, pozitif vakaların okul kaynaklı olmadığını, öğrencilerin dışardan virüsü kaptıklarını belirtti. Çavuşoğlu gidişata göre okulların durumunun yeniden değerlendirileceği de vurguladı. Öğretmen sendikalarının açıklamalarını da değerlendiren Çavuşoğlu, okullardaki hijyen malzemelerinin bakanlık, okul bütçeleri ve okul aile birlikleri tarafından sürekli takviye edildiğini ifade etti.

Yarın gerçekleşecek olan UBP Kurultayına da değinerek parti genel başkanlığına aday olma gerekçelerini sıralayan Bakan Çavuşoğlu “Aldığım her görevi daha ileriye taşıdım, sorun üreten değil sorun çözen biri oldum. Çok ciddi projelerim var” dedi.

Üyelere de seslenen Çavuşoğlu, “Seçecekleri genel başkan Başbakan olacak, seçecekleri adayın bugüne kadar yaptığı icraatlara baksınlar, sicillerine bakarak karar versinler” dedi.

“Seçilen parti başkanının Başbakan olacağına kesin gözüyle mi bakıyorsunuz” şeklindeki soruyu da yanıtlayan Çavuşoğlu, siyasi ya da anayasal bir zorunluluğun olmadığını ancak teamüller gereği durumun öyle geliştiğini belirtti.

Bazı partili büyüklerinin, tüm adaylara eşit mesafede olmadığını gördüklerini ve 2013’te yaşananları tekrar yaşamak istemediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, “2013’te benzer kişiler böyle tartışmalarla partiyi böldüler, partiyi karanlığa sürüklediler, ben o süreçte hep önleyici ve toparlayıcı olmaya çalıştım, maalesef durduramadık, 26 milletvekilinden 16’ya düştük, seçimi kaybettik. 2020’de aynı senaryolara alet olmak istemem, bu yola çıkacak kişiler hassasiyet göstersin ”dedi.

“Gezici’nin anket sonuçları art niyetle yapılmıştır gerçekleri göstermiyor”diyen Çavuşoğlu, bu tip yayınlarla ilgili yasa tasarısı hazırlanmasının şart olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu “KKTC herkesin at koşturacağı bir alan değil, yasal boşluklarımız var diye toplumun ve partililerin kaderiyle oynanamaz” dedi.

“DEVLETİ YÖNETMEYE HAZIRIM”

Nazım Çavuşoğlu, yarın yapılacak UBP Genel Başkanlık seçimlerinde üyelerin kendisine desteklerinin çığ gibi büyüdüğünü kaydetti. Devlet yönetimine tam kadro hazır olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “bugüne kadar tecrübemle, yapmış olduğum çalışmalarla ve iş ahlakımla herkes tarafından takdir edilmiş olmam, çıktığım bu yolda bana güç verdi” dedi.

Parti üyelerine çağrıda bulunan Çavuşoğlu şu ifadelere yer verdi:

“Değerli partililerim; Çıkmış olduğum bu yolda sizlerden aldığım güç ve destekle birlikte başarıya ulaşacağımızdan eminim. Yıllardır UBP’nin bana verdiği görevleri başarıyla yerine getiren, kriz yaratmayıp, kriz çözen kişiliğim ve disiplinimle size hizmet etmeye devam edeceğim. Çıktığımız yol, ülke geleceği için tarihi bir dönüm noktası önemindedir. Sizlerden yarın düzenlenecek seçimde partimizi ve ülkemizi daha iyi noktaya getirmek için adayım. Sizi sevgi ve saygılarıma selamlıyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu