KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Erken seçimden önce hükümet seçenekleri denenmeli

Nazım Çavuşoğlu, mecliste denenmemiş hükümet seçenekleri olduğuna işaret ederek, “Öncelikle mecliste temsil edilen irade seçenekleriyle bir hükümet kurulmasını arzu ediyorum. Aksi takdirde hükümet kurulmazsa erken seçime gidilebilir” diye konuştu

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, BRT’de katıldığı bir TV programında, erken seçim konusuna değinerek; denenmemiş hükümet seçenekleri olduğunu belirtti, “Öncelikle mecliste temsil edilen irade seçenekleriyle bir hükümet kurulmasını arzu ediyorum. Aksi takdirde hükümet kurulmazsa erken seçime gidilebilir” dedi.

Nazım Çavuşoğlu, 1,5 ay içinde UBP’nin kurultaya gideceğini belirterek, “Her UBP’linin gönlünde genel başkanlık arzusu yatmaktadır. ‘Ben milletvekili oldum, bu bana yeter’ derseniz çalışma hevesiniz azalabilir” dedi.

UBP’nin kıymetli milletvekilleri olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, UBP’li tüm vekillerin genel başkanlık talebinde hakkı olduğunu ifade etti.

“UBP GENEL BAŞKANI ÜLKEYİ YÖNETMEYE ADAYDIR”

UBP’nin genel başkanlarının büyük oranda ülkeyi yönetmeye aday olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, “Genel başkanlığa gelecek kişide birçok özellik aranıyor. En doğrusunu seçmemiz lazım” dedi.

UBP kurultayının ardından mecliste temsil edilen irade seçenekleriyle bir hükümet kurulmasını arzu ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Hükümet kurulamazsa bir erken seçim gündeme gelebilir. Ancak şu an denenmemiş ve tekrar denenebilecek seçenekler var. Mecliste 26 sayısını sağlayan hükümet seçeneklerinin hepsi denenebilir” dedi.

Ülkede ciddi ekonomik sorunların olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, “Bütçe açığı 3.5 milyar TL’de vardı. Sağlık sorunu, ekonomik sorunlar, Kıbrıs sorunu ortada… Aldığımız yerden daha iyiye götürebilmek için bırakın 12 saati, belki 18 saat çalışmamız lazım” diye konuştu.

“EKONOMİK SORUNLAR TÜRKİYE İLE BİRLİKTE AŞILMALI”

Ekonomik sorunların anavatan Türkiye ile aşılması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Ekonomik protokol gereği yapılan katkılarla birlikte maaşlar ödenebiliyor ama özel sektörde de çalışan, yarı maaş alan, hatta hiç maaş almayan insanlar var. Yatırımcıların gelir kaybı var. Uçaklar ülkeye gelemiyor. Dolayısıyla global düşünüp, organizasyonu yönetecek bir kadroyla yola çıkmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün milletvekilliğinin düşürülmesine ‘hayır’ oyu kullanacağını aktaran Çavuşoğlu, “Dokunulmazlık kararının kaldırılmasını da doğru bulmuyordum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu