GenelKıbrısManşetSpor

Zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişime katkı…

1. Kademe Artistik Cimnastik Yardımcı Antrenör Kursiyerleri belgelerini aldı

KKTC Cimnastik Federasyonu’nun düzenlediği 1. Kademe Artistik Cimnastik Yardımcı Antrenörlük Kursu’nu başarıyla tamamlayanlara belgeleri verildi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda teorik, Dr. Fazıl Küçük Cimnastik Salonu’nda ise pratik eğitimlerinin yapıldığı, kursu başarıyla tamamlayan 31 yeni yardımcı antrenöre belgeleri, Lefkoşa Cimnastik Kulübü Salonu’nda düzenlenen törenle belgeleri verildi.

KKTC Cimnastik Federasyonu yönetimi, pandemi şartlarından dolayı törene sadece kulüp başkanlarını, kursu başarıyla tamamlayanları ve kursta eğitim veren hocaları davet etti.

Kursu başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşayan antrenörler, eğlenceli ve gururlu bir gece geçirdiler.

Bu sayede yeni antrenörlerin ülkemiz çocuklarının sağlıklı ve fiziksel gelişimine önemli fayda sağlayacağı bekleniyor.

2021 çağında insanlık adına doğallıktan her geçen gün uzaklaşırken, özellikle de gıda anlamında neredeyse doğal ürünler tüketilemez hale gelmiş ve yeni yetişen nesilde obezite sorunu ortaya çıkmış, teknolojinin ilerlemesiyle de hareketsizlikten dolayı sağlıklı bireylerin yetişmesi çok güç bir hale gelmiş görülüyor.

Zihinsel, fiziksel ve sosyal açıdan iyi bireylerin yetişmesi için sporun anası ve babası niteliğindeki cimnastik sporunun ülke çapında yayılması adına yapılan bu çalışmaların ilerleyen zamanda meyvelerini vermeye başlaması ve küçük ülkemizde çocukların daha sağlıklı ve fiziki gelişimlerinin iyi olması adına yeni antrenörler bu özel görevi üstlenecek…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu