KıbrısManşetToplum

Çavuşoğlu: “Kitapların içerikleriyle ilgili konular Talim Terbiye Kurulu’nun sorumluluğunda”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ders kitapları ile ilgili konuşma yaparak, “Kitapların içerikleriyle ilgili konular Talim Terbiye Kurulu’nun sorumluluğunda” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, kitaplarla ilgili konunun mahkemede olduğunu, kitapların içerikleriyle ilgili konuların Talim Terbiye Kurulu’nun sorumluluğunda olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, kendisinin 65 kitabı kelime kelime okuyarak onay vermesinin mümkün olmadığını, bunun için kurul bulunduğunu söyledi.

Mahkemede görüşülenin telif haklarına ilişkin konu olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, toplumda yanlış anlaşmaya sebebiyet veren noktaların yeni baskıda düzeltilmesi ve tartışmalara sebebiyet vermeyecek şekilde hazırlanması çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Çavuşoğlu, mahkemenin kararına herkesin uyacağını, sorunların diyalogla aşılmasında mutabık olduklarını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, kitapların yazarlarıyla da görüştüğünü ve düşünceleriyle yorumlarının değerlendirileceğini kaydetti.

İhale alan firmaların birçoğunun kitap baskılarını Türkiye’de yaptığını söyleyen Çavuşoğlu, kitapların Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendi matbaalarında ücretsiz basıldığını belirtti.

Korkutucu ifadelerin öğretmenlerin anlatış tarzıyla da ilişkili olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bu tarz olaylara müdahale ettiklerini kaydetti.

Hizmet içi programlarla anlatım şeklini iyileştirmek için çalışıldığını dile getiren Çavuşoğlu, Talim Terbiye Kurulu’nun onayladığı kitapların arkasında olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, kurulun tekrar değerlendirme yaptığını ve ikinci baskılarda söz konusu tartışmalara zemin hazırlayan ifadelerin yer almayacağını belirtti.

Çavuşoğlu, bir anaokulda ilahiler okunduğuyla ilgili iddiaların müfettişler tarafından araştırıldığını söyledi.

Her şeyin kadere yüklenemeyeceğine işaret eden Çavuşoğlu, bilimsel zorunlulukları yerine getirerek, depremden korunabileceğini ancak depremi durdurmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getirdi.

Çavuşoğlu, kendi Milli Eğitim Bakanlığı sürecinde toplamdan fazla denetleme ve mühürleme yapıldığını, müfettişlerin şu anda da denetimleri sürdürdüğünü ifade etti.

Yeniden söz alan CTP milletvekili Sami Özuslu, bakanın şahsi bakış açısı ve inançlarıyla ilgilenmediklerini belirterek, evrim teorisinin neden müfredattan çıkarıldığına ilişkin sorusunu yineledi. Özuslu, kitapların son şeklinin Türkiye’de verildiğini ve orada basıldığına işaret ederek, yapılanların yavaş yavaş toplumu İslam toplumu ve İslam devleti yapma hedefi taşıdığını iddia etti. Özuslu, “Eğitim sistemine kitaplar aracılığıyla siyasal İslam’ı soktunuz” iddiasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yükseköğretim politikasıyla ilgili bilgi vererek, 23 aktif üniversite bulunduğunu ve sayının çoğalması değil niteliğin artırılması hedefini dile getirdi.

Çavuşoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu’nun ülkeye gelmesi ve öğrencilere burs verilmesinin öğrenci sayısının artmasını sağladığını kaydetti.

Yükseköğrenimin tartışılmasının önemli olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, TÜBİTAK ile protokol imzalandığını ve akademisyenlerin de bundan yarar sağlayacağını belirtti.

Çavuşoğlu, öğrencilerin ikamet sorunlarını çözmek adına atılan adımlara değinerek, emek sarf ettiklerini söyledi.

Kiraların kontrolsüz noktaya taşınmaması için çağrı yaptıklarını dile getiren Çavuşoğlu, ülkeye çeşitli ülkelerden öğrenci geldiğini ve bu kültür buluşmasının zenginlik olduğunu belirtti.

Öğrenci takip sistemi kurulamadığından sorunlar yaşandığına değinen Çavuşoğlu, çifte vize uygulamasının bu nedenle ortaya çıktığını ve öğrenci olarak ülkeye gelen bazı kesimlerin bu uygulamaya maruz kaldığını söyledi.

Çavuşoğlu, denetimsizliğin çifte vizeyi getirdiğini, bu uygulamanın da üçüncü ülkelerden gelenlerin sayısında azalma beklendiğini belirtti.

Özlük hakları konusunun da bilinen bir konu olduğunu ve önüne geçmek gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, nitelikli öğretmen ve eğitim için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Çavuşoğlu, YÖDAK’ın görevini yapmasını istediklerini ve üniversitelerin ülkeyi geleceğe taşıması için emek sarf ettiklerini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu