KıbrısManşetToplum

Çavuşoğlu: “Ürün Solyalı yalan söylüyor”

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, CTP'li vekil Ürün Solyalı'nın dile getirdiği Sucuoğlu döneminde imzalanan bir protokolde "temel amaç" kısmında ‘dinin devletin merkezine oturacak şekilde dizaynından’ bahsediliyor şeklindeki iddiasına yönelik “yalan” dedi ve belge göstermeye davet etti. Bakan, BRT ekranlarında "Ürün gibi yalan konuşmayın" ifadelerini kullandı

BRT ekranlarında konuşan Nazım Çavuşoğlu, bazı eğitim kitaplarının kültür tahrifi içerdiğine dair süren tartışma ve eylemler hakkında şöyle dedi;

“Talim terbiye kurulumuz birçok toplantı yapıp notlar tuttular. Hükümetimizin imzaladığı protokol ortak değerlerin uyumlaştırılması şeklinde madde kondu ve iki talim terbiye kurulunun birlikte çalışması mutabakatı sağlandı

25 kişilik talim terbiye kurulu ortak çalışmaları bir süreden beri yapmaktaydı. Ankara’da bir hafta 5 gün gece yarılarına kadar çalıştı ve güncelleme konusunda mutabakata varıldı. Online kontrol ve denetimler yapılmış ve devamında da basım kararı alınmıştır.

Bu kitapların tartışması başladıktan sonra da başkanı çağırdım ve bu tartışmaların anlamının ne olduğunu, yanlış mı var diyerek sordum; hem kişisel görüşü ve kurul başkanı olarak tartışma yaratan fasikülleri getirdi ve bundan bir rahatsızlık duymadıklarını ifade etti ki ben de bunda mutabık kaldım.”

“8 KİŞİLİK BİR AİLEDE HALA TESETTÜRLÜ ÇİZİLMİŞ. BUNU KONUŞUYORLAR…”

“İçinde ailemi tanıyorum, şeklinde bir sayfada 8 kişilik bir aile yapısı var. Bu ailede hala tesettürlü çizilmiş. Normal şartlarda göze çarpan bir durum bile değil.

Ülkemi tanıyorum, bölümünde ise bir araştırma ödevi bu…

Ve bir çizelge var; bunun nasıl doldurulacağına dair iki örnek verilmiş; biri Hindistan biri Filistin…

Bu ülkeler neden verilmedi, verildi… İnanın bu denli tartışılacağını yapanlar da bilseydi konmazdı. Burada aile ve kültürü bozacak bir metin yok. Almanya Hindistan olaydı belki de bu tartışma olmayacaktı…”

“SENDİKALARLA, GAZETECİLERLE DERS KİTAPLARININ BASILMADAN ÖNCE TARTIŞILDIĞI BİR ÜLKE YOK. YOK BÖYLE BİR ŞEY”

Bakan, “Eğitim kitaplarının sendikalarla, gazetecilerle ders kitaplarının basılmadan önce tartışıldığı bir ülke yok. Yok böyle bir şey… Ama ben isteyen gazetecilere kitap nüshalarını da vereceğim. Yalan konuşmayın. Ürün Solyalı gibi yalan konuşmayın” diye çıkıştı.

‘BEŞ SATIRLIK HİNDİSTAN, FİLİSTİN ÖRNEĞİ İLE KÜLTÜRÜMÜZ MÜ BOZULACAK?’

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;”Beş satırlık Hindistan, Filistin örneği ile kültürümüz mü bozulacak? Bugün eylemde söylenen endişeleri hak edecek bir yazım yok… Eylemde bahsi edilen herhangi bir şey kitaplarda yok. ”.

“ÜRÜN GİBİ YALAN SÖYLEYEREK DEĞİL…”

Bakan Çavuşoğlu, CTP’li vekil Ürün Solyalı’nın iddialarını kesin bir dille reddederek ‘yalan konuşuluyor…’ ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, “Ama Ürün gibi yalan söyleyerek değil; iddia sahiplerini belgeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Solyalı’nın iddiasına göre Çavuşoğlu, Faiz Sucuoğlu döneminde imzalanan bir protokole imza attı ve o ikili protokolün üstelik “temel amaç” kısmında ‘dinin devletin merkezine oturacak şekilde dizaynından’ bahsediliyor…”

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu