KıbrısManşet

Çiftçiler Birliği üyeleri de Genel Kurulu takip ediyor

Cumhuriyet Meclisi'nde 1 Ekim'den itibaren devam eden nisap krizi uzun süredir devam eden görüşmeler ve tartışmalar neticesinde beklenen yasaların yürürlüğe geçebilmesi için Meclis muhalefetin destek vermesi ile birlikte toplandı.

Cumhuriyet Meclisi’nde 1 ekimden itibaren devam eden nisap krizi uzun süredir devam eden görüşmeler ve tartışmalar neticesinde beklenen yasaların yürürlüğe geçebilmesi için Meclis muhalefetin destek vermesi ile birlikte toplandı.

Meclis’te bekleyen Genel Tarım Sigortası Fonu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın Meclis’ten geçirilmemesinden kaynaklı olarak ciddi sıkıntılar yaşayan Çiftçiler Birliği, Meclis Genel Kurulu’nda yer aldı.

Milletvekillerinin güncel konuşmalarını dinleyen Çiftçiler dört gözle Meclis Genel Kurulu’ndan Genel Tarım Sigortası Fonu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın geçmesini bekliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Meclis Genel Kurulu önünde Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, “Gübre ve tohum maliyetlerinin yükselmesi, akaryakıt fiyatlarında tarihte ilk kez Türkiye fiyatlarının üstüne çıkmamız tarımı durdurma noktasına getirmiştir” ifadelerine yer vererek “Tüm ülkeler tarım sürdürülebilir olsun diye destek veriyor” sözleri ile Güney Kıbrıs ve Türkiye hükümetinin tarıma yapmış olduğu destekleri aktararak KKTC hükümetinin tarıma yapmadığı desteği eleştirmişti.

Ayrıca Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle yapmış olduğu o konuşmasında “Her ne kadar hükümet yok denilse de bu arkadaşlar görevleri başındadır. Net kararlar almazsa bu hükümet, biz radikal kararlar alacağız” demişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu