KıbrısManşet

Çeler: Bırakın halk meclisi yenileyecekse yenilesin

Hükümet ve muhalefetin ‘erken seçime’ ilişkin önerdiği iki farklı tarihin görüşüleceği Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, aradan 4 saat geçmesine karşın halen toplanamadı.

 

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren TDP Milletvekili Zeki Çeler, “Alacakları bir karardır; erken seçim ne zaman olsun” diyerek, UBP’nin hükümeti, Ersan Saner’in ise Başbakanlık görevini bırakmak istemediğini ifade etti.

Çeler, “Memleketi yönetemediklerini ve her yönden bittiğimizi de kabullenmedikleri ortada” diyerek, “Bırakın halk meclisi yenileyecekse yenilesin ve gereğini hep birlikte yaşayalım. Direnmekten vazgeçin” çağrısında bulundu.

TDP Milletvekili Zeki Çeler’in paylaşımı şöyle:

“Alacakları bir karardır. Erken seçim ne zaman olsun. UBP ( Sn Saner, ikbaldan çıkan başbakanlığı) hükümeti bırakmak istemez. Memleketi yönetemediklerini ve her yönden bittiğimizi de kabullenmedikleri ortada!
Bırakın halk meclisi yenileyecekse yenilesin ve gereğini hep birlikte yaşayalım. Direnmekten vazgeçin…

Yargının bağımsızlığına karşı ses çıkarmayanların, bugün Anayasanın emrettiği, ara seçim / ara seçimin yapılmaması için geçirilmesi gereken erken seçim kararını mecliste almamak adına, meclis personeline “temaslısınız” diyerek idari izin vermek, meclisi toplamamakta yine Anayasaya saygısızlıktır. Bir farkı yoktur!
Bunların derdi hep koltuktur!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu