KıbrısManşet

Çeler: Çöküşe uğradığı haberleri üzücüdür

TDP Milletvekili Zeki Çeler, Cenevre görüşmelerinin çöktüğü haberini meclis kürsüsünden paylaştı ve haberleri üzücü olarak aktardı.

Çeler, “Çöküşe uğradığı haberleri üzücüdür. İki egemen eşit devlet diye yola çıkanlar görüşmeyi sonlandırma talebinde bulundu. Genel sekreter Guterres’in açıklamaları görüşmelerin devam edemeyeceği yönünde Görüşmelerin bu aşamada çöktüğünü aktaran Guterres, bunun peşini bırakmayacağı 5+1 görüşmeleri başlatma çaba göstereceğini söyledi” dedi.
“Egemen bir şeklide Rum tarağıyla istişare etme arzusundaysanız, o güvenlik konseyi içerisinde Çin, Fransa, İngiltere’nin olduğunu hatırlayın onlarında ülkelerinde bu tip sıkıntılar yaşadığını, ayrılıkçı tavra olumlu baktıkları anda nasıl bir geri dönüş alacaklarını hesaba katarlar ve öyle görüş belirtiler” diyen Çeler, “Biz memleketimizin bize ait tarafında malı mülkü adına ayrılmış toplum için ayrılmış bölge halkı için ayrılmış toprakları daha da parselleye bilelim diye mi bu sistemi destekliyoruz? Kimse gocunmasın, kimse maraz etmesin hükümetlerimizde aldığımız kararlar nelerdir?” diye sordu.

Çeler sözlerine şöyle devam etti:

“Ben neyim Rumcu? Bölgemin halkımın bu ülkede savaştığı, zamanda kan dökmüş toplumun bu tarafta Kuzey’de kurduğu hayatını devam ettirebilmek için başkasına veren ben miyim? Yoksa bu memleketin vatan, millet sevdasıyla savunan, Kıbrıs meselesinde aslan kesilen sizler misiniz?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu