KıbrısManşet

Çeler: “Kamera görüntülerini formatlayanlara ne olacak?”

TDP Milletvekili Zeki Çeler, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda kürsüde yapmış olduğu konuşmasında özel jet olayına değinerek, kamera görüntülerinin silinmiş olduğunu hatırlattı

TDP Milletvekili Zeki Çeler, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüde yapmış olduğu konuşmasında özel jet olayına değinerek, kamera görüntülerinin silinmiş olduğunu hatırlattı.

Kameraları formatlayanların da ceza alması gerektiğini ifade eden Çeler, şunları söyledi:

“Özel jetle ülkeye gelen ve karantina oteli olarak tanımlanmayan Merit Otel’de konaklayan yatırımcı grubun, otel dışına çıkıp, kumar oynayıp oynamadığı konularının teyidi için gerekli olan otele ait kamera kayıtlarının formatlanmış olması da bir suçtur.

Kameraların formatlanması, 15 bin TL para cezası ve 3 yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suçtur ve söz konusu kayıtları silen ya da saklayan kişiler ne derece takip edilecek? Onlara ne zaman dava açılacak çok merak ederim.

Formatlanan kamera kayıtları, bir çalışma ile bellekten geri getirilebilir, bunun araştırması yapıldı mı?

Şans Oyunları Tüzüğü’nde de söz konusu olayla ilgili maddeler var ve salona giren, oynayan müşterilerin bilgileri, kumarhane yönetimi tarafından detaylı olarak tutulup güncellenmeli. Gerekli tüm bilgiler, suç gelirlerinin aklanması kapsamında polisle paylaşılmalıdır.”

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun ardından yeniden kürsüye çıkan Çeler, iktidara, pandemi hastanesi ile ilgili sarf ettikleri sözlerin, “rencide etmek” amaçlı olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti:

“DERDİMİZ GELEN SEÇİME KADAR CANIMIZIN KALIP KALMAYACAĞIDIR”

“Eşinizin, yakın akrabalarınızın, arkadaşlarınızın duyduğu endişeleri dile getiriyoruz. Bu konuda neler yaptığınızı duymak için soruyoruz. Kurduğumuz cümlelerle sizi alt edelim, ‘Reality Show’ ile puan kazanalım şeklinde bir amacımız yok. Soru çok basit. Derdimiz seçim değil, gelen seçime kadar canımızın kalıp kalmayacağıdır. Belirteceğiniz tarihe kadar en yakın zamanda, gerek sıfırdan, gerekse de var olan mekanlardan ne zaman bir pandemi hastanesi oluşturacaksınız?” 

“SİZ YA DA AİLENİZ KORKMUYOR OLABİLİRSİNİZ AMA BİZ KORKUYORUZ, HALK KORKUYOR”

Çeler, “Siz ya da aileniz korkmuyor olabilirsiniz ama biz korkuyoruz, halk korkuyor. Bu iş, Sayın ‘Üstel’i görevden aldık, mesele kapandı’ gibi olmasın. Benim anama, neneme, dedeme bir şey olursa bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Uyarıyoruz ve istiyoruz ki içimiz rahat etsin. Topu Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye atmanın bir anlamı yok. Sayın Pilli, çıkın kürsüye deyin, pandemi hastanesi yapmak istedim ama yaptırmadılar.” dedi, Pilli ise Çeler’e “Kaç kere deyim?” şeklinde cevap verdi.

KAYNAK: KIBRIS HABERİ

Diğer Haberler

Başa dön tuşu