KıbrısManşetSiyaset

Çeler: Saner’in hükümeti kuramayacağı geçtiğimiz haftadan belliydi

BRT HD'de Levent Kutay'ın hazırlayıp sunduğu 50+1 programına konuk olan TDP Milletvekili Zeki Çeler, UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner'in hükümeti kuramayacağının geçtiğimiz haftadan belli olduğuna dikkat çekerek, hükümet kurma görevini zorla elinde tutmaya çalıştığını savundu

GIYNIK ÖZEL – AHMET VAMIK

Ersan Saner’in kurabileceği yegane hükümet modeli UBP-HP koalisyonuydu ve bunun gerçekleşmeyeceği de geçtiğimiz hafta HP’nin PM kararı sonrasında belli olmuştu. Yani Sayın Saner, 2 haftadır boşuna bu görevi elinde tutuyor. UBP-DP-YDP koalisyonunun sayısı yeterli değil. UBP, Meclis’in yazılı kurallarını ve tüzüklerini görmezden gelmeye çalıştı. Meclis’in açılabilmesi için 26 milletvekiline ihtiyaç var, kabineyi okumak için bile Meclis’i açmak için 26 vekile ihtiyaçları vardı. UBP, ısrarla hükümeti kurma görevini ısrarla elinde tutmaya çalışıyor.

HP’li vekillerin UBP’nin kuracağı hükümete destek vereceği söylendi ve sonrasında istifa edip bir sonraki seçimde UBP’den aday olacakları iddia edildi. Sayın Saner’in eline bir fırsat geldi bu fırsatı kaçırmak istemiyor kendisini anlıyorum ama toplum sorunlarına çözüm bulmak için hükümet kurmayı beklerken, birileri hala daha bu görevi elinde tutuyor.

Kendilerince bir usül çıkardılar, görevi iade etmeden önce PM’ye gitmeye karar verdiler. Tamamen zamana oynuyorlar. Bu yapılmaya çalışılan topluma ve bu devlete ihanettir. Herhangi bir koalisyon kurulursa, önce komiteler oluşturulacak, bütçe komitesinde bütçe görüşülmeye başlanacak, UBP sürekli zamana oynayarak stres yaratacak sonra da bütçe meclise geldiğinde gene aynısını yapacaklar ve bütçe maratonundaki bakanlar yıpranacak. UBP bu kurnazlık içindedir.

Sayın Sucuoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu 25 Kasım’da toplantıya çağırdı. Bu resmen bir ihanettir. 9 aydır size asgari ücreti belirlemek için çağrı yapılıyor. Ortada bir hükümet yok, en kötü ihtimalle yarın UBP görevi iade edecek ve siz önümüzdeki hafta asgari ücreti belirleyeceksiniz. Sayın Sucuoğlu kendisi Bakanlar Kurulu’nda yer almayacağı ve belirlenen asgari ücret artışını kendisi onaylayamayacağı için kendisinden sonra o koltuğa oturanı kurnazlıkla sıkıntıya sokmaya çalışıyor.

Teamüller gereği Cumhurbaşkanı’nın direkt olarak Sayın Erhürman’a görevi vermesi gerekir ama Sayın Tatar, yeniden parti başkanlarıyla görüşmek ve zamana oynamak isteyebilir. Hükümet kurmak için bir istişaremiz olmadı, etik olarak görev iadesi ve yeni görev alımı gerçekleştikten sonra görüşme gerçekleştireceğiz ve CTP’nin tavrından anladığımız kadarıyla ülkeyi hükümetsiz bırakma gibi bir düşünceleri yok.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu