GenelKıbrısManşet

Cemal Redif: Ürün toplayacak işçi kalmadı…

Son dönemde zorlu engeller ile mücadele eden Cypfruvex şimdi de hasat yapacak işçi sıkıntısı çekiyor. Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif, “Ürün toplayacak işçi kalmadı…” ifadelerini kullanarak Lefke ve Güzelyurt bölgelerinde yaşayan ve iş arayanlara seslendi.

Narenciye sezonunun sonuna gelinen bu dönemde, Cypfruvex ürünü zamanında değerlendirememiş olan, üreticilerin elinde kalan ve dalında kalması da muhtemel olan narenciye ürünlerinin hasadı ile ilgili çalışmalarını tam gaz sürdürüyor.

Son dönemde zorlu engeller ile mücadele eden Cypfruvex şimdi de hasat yapacak işçi sıkıntısı çekiyor.

Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif, “Ürün toplayacak işçi kalmadı…” ifadelerini kullanarak Lefke ve Güzelyurt bölgelerinde yaşayan ve iş arayanlara seslendi.

Redif,  kesim ekiplerinin ülkeden ayrılmasıyla yaşanan sıkıntılardan dolayı yerli istihdamın da narenciye sektörüne kazandırılması adına önemli çağrılarda bulundu.

Ürün toplayacak işçi bulamadıklarına değinen Redif, Lefke bölgesinde yaşayan, ürün hasadı yapabilecek çalışanlar aradığını duyurdu.

Hem pandemi hem de bayram kapsamında ülkelerine dönen yabancı işçiler nedeniyle şuanda ürünlerin dalında kaldığı bilgisini paylaşan Cemal Redif, “Yerli halktan, öğrenciden, yabancılardan hiç fark etmez… Çalışmak isteyen kişiler arıyoruz. Tüm yevmiyelerini ödemek üzere, tatmin edici bir ücret karşılığı acil çalışan arıyoruz” ifadelerini kullanarak, Lefke ve Güzelyurt bölgelerinde yaşayanlara seslendi.

Kolayca servisle alınabilecek güzergahlarda bulunan kişilere seslenen Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif,  bahçelerde ki portakalları elleri ile çekip kasalara dolduracak kişiler arandığını da sözlerine ekledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu