KıbrısManşet

“Cengiz benim için ağabey, yol arkadaşı, ustaydı, çok üzgünüm”

Hayatını kaybeden iş insanı, Bektaş Marketler Direktörü Cengiz Bektaş’ın en yakın arkadaşı Akın Zabit GIYNIK’a konuştu.

Vefat haberini Bektaş’ın bu sabah kız kardeşinden alan Akın Zabit, “Şaka olmasını istedim ama böyle bir şeyin şakası olamaz. Cengiz benim için ağabey, yol arkadaşı, ustaydı. Çok üzgünüm” dedi.
Arkadaşlıklarının 1990’ların başında başladığını aktaran Zabit, “Arkadaşlığımız çok eskiye dayanır. Önce arkadaştık sonra müzisyen olarak birlikte çalıştık. 1994 yılından 2016’ya kadar sürekli birlikteydik. Beraber müzik yaptık, kaset doldurduk. Cengiz, kendi işine dönünce marketlerinde 15 yıl muhasebeciliğini yaptım” dedi.

ŞAKA OLSUN İSTEDİM
“Hani adam gibi adam derlerdi ya işte Cengiz gerçekten de adam gibi bir adamdı. Dürüst, yardımsever iyi bir insandı” diyerek duygularını aktaran Zabit, vefat haberini kız kardeşinden öğrendiği o anı şu sözlerle anlattı: “Vefat haberini kız kardeşi sabah 8’de verdi. Şaka olduğuna inanmak istedim böyle bir şeyin şakası olmaz ya… Zaten konuşmadık. Kardeşiyle birlikte telefonda ağladık. Çok acı… Genç, iyi bir insandı. Dostum, arkadaşım, sırdaşımdı. Birlikte ağladık, birlikte sevindik. Her şeyi paylaştık. Beraber müzik yaptık, beraber gezdik, eğlendik, sıkıntıları birlikte atlattık. Anlatacak o kadar çok anımız var ki hepsi sıra sıra gözümün önünden geçiyor. Yaşadıklarımızı anlatacak olsam kitaplara sığmaz. Hayat doluydu. Hayatını yardım etmeye adamış, yardımsever bir insandı”

Cengiz Bektaş’ın ölüm haberiyle yasa boğulan Zabit, “ Cengiz, şu an beni duyabilseydi ondan hakkını helal etmesini isterdim. Bana çok emeği geçti, üzerimde hakkı büyük. Keşke son gün görüşüp helalleşebilseydik. Yarın, son görevimizi yapacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu