DünyaEkonomiManşetToplum

CEO James Gorman’ın 37 milyon Dolarlık maaşı dudak uçuklattı

Merkezi ABD’de bulunan yatırım bankası Morgan Stanley’in CEO’su James Gorman’ın maaşı 37 milyon dolara yükseldi. Açıklanan maaş bu yıl içinde şimdiye kadar açıklanan büyük bir ABD banka şefine verilen maaş olarak kaydedildi.

Morgan Stanley, cuma günü yaptığı bir başvuruda, İcra Kurulu Başkanı James Gorman’ın CEO olarak görev yaptığı son yıldaki maaşının 2022’deki 31,5 milyon dolardan 2023 için yüzde 17 artarak 37 milyon dolara yükseldiğini söyledi.

Gorman’ın performans priminin dörtte üçü özsermaye olarak ödeniyor ve üç yıl süreyle erteleniyor.

Bankanın yönetim kurulu, Gorman’ın maaşını artırma kararında Gorman’ın “CEO’nun verasetini ve liderlik değişimini örnek teşkil edecek şekilde yürütmesi de dahil olmak üzere performansını ve yasal ve düzenleyici” konulardaki çözümünü neden olarak gösterdi.

GÖREV SÜRESİ BOYUNCA HİSSELERİ ÜÇ KATTAN FAZLA ARTIRDI
Gorman, bankanın başında 14 yıl geçirdi ve bankayı bir varlık yönetimi santraline dönüştürme konusunda itibar kazandı. Ayrıca Pick’in dizginleri eline aldığı ve diğer iki CEO adayı olan yöneticiler Andy Saperstein ve Dan Simkowitz’i elinde tuttuğu bir yedekleme planı da düzenledi.

Görev süresi boyunca Morgan Stanley hisseleri üç kattan fazla arttı ve piyasa değeri 40 milyar dolardan 153 milyar dolara çıktı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu