KıbrısManşetToplum

Cesurer, KIB-TEK’te mülakata çağrılan 16 kişinin arasında oğlunun da olduğunu doğruladı

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (KIB-TEK) bugün partizanca istihdamlar çerçevesinde 16 kişinin mülakata çağırıldığını ve aralarında kendi oğlunun da bulunduğunu doğruladı

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (KIB-TEK) bugün partizanca istihdamlar çerçevesinde 16 kişinin mülakata çağırıldığını ve aralarında kendi oğlunun da bulunduğunu doğruladı.

Cesurer, oğlunun da mülakata çağrılmasını “komplo” olarak değerlendirdi.

Çağlayan Cesurer, EL-SEN başkanlığından istifa etmeyeceğini, istifayı gerektiren bir şey olmadığını kaydetti.

Cesurer, “Yarın oğlum işe başlamayacak” diyemedi

Cesurer, bugün sosyal medyada ve medyada çıkan “oğlu için torpil istediği” iddialarının gerçek dışı ve komplo olduğunu, hiçbir yetkiliden “yardımcı olun” talebinde bulunmadığını söyledi.

SİM TV’de Damla Dabiş’in sunduğu “Haber Aktif” programına telefonla katılan Cesurer, bir kumpas içinde olduklarını belirtti ancak Damla Dabiş’in “Yarın oğlunuz KIB-TEK’te işe başlayacak mı?” sorusuna “hayır” diyemedi. Cesurer, “Bunu yaşayacak göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“İstifamı gerektirecek bir durum yok, EL-SEN yoluna devam ediyor”    

“Mülakata çağırılan 16 kişi bugün işe başladılar mı?” sorusuna, Cesurer, “Bugün sağlık kontrolünden geçtiler, başlayacaklar” dedi.

Oğlunun da partizanca istihdamlarla anılması nedeniyle istifa edip etmeyeceğiyle ilgili soruya cevap veren Cesurer, EL-SEN başkanlığından istifa etmeyeceğini, istifayı gerektiren bir şey olmadığını söyledi.

“İzinliydim, oğlumun çağrılma sürecini takip edemedim”    

Cesurer, izinli olduğu için oğlunun mülakata çağrılması sürecini takip edemediğini, belirterek, sendikacı arkadaşlarının orada olduğunu sandığını vurguladı. Mülakata sendikanın çağırılmadığını daha sonra öğrendiğini kaydeden Cesurer, Damla Dabiş’in “Oğlunuz size bilgi vermedi mi, haberiniz olmadı mı?” sorusuna tam bir cevap veremedi, “haberim yoktu” dedi.

Birkaç kere kendilerine kumpas kurulduğunu belirten Cesurer, oğlunun işe başlamasını engelleyeceğine dair bir açıklamada bulunmadı.

“16 kişiyle ilgili girişim başlattık”    

EL-SEN yönetimi olarak bugün toplantı gerçekleştirdiklerini ve gündemi masaya yatırdıklarını belirten Cesurer, EL-SEN yönetimi olarak gereken değerlendirmeyi yaptıklarını, gerekeni yapmaktan asla geri durmayacaklarını kaydetti.

Söz konusu 16 kişinin neye göre çağırıldığının belli olmadığını kaydeden Cesurer, “Mülakata çağrılan kişiler kimdir onu da öğrenmeye çalışıyoruz, sendikamız bu nedenle girişim başlattı, mülakatların bütününe itirazımız var” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu