KıbrısManşetSporToplum

Çetinkaya GSP için özel izin isterse n’olur?

Kendi aramızda yapacağımız maçlarla yetinip Türkiye kulüplerinin maçlarında da bayrak sallamamız sürer kaderimiz mi? Asla kaderimiz bu olamaz. Bunu kırmamız, dağıtmamız ve Kıbrıs Türk gencinin de tıpkı komşuları ve dünyadaki akranları gibi maç yapmalarını sağlamamız gerekir

Yazmıştık, yine yazalım; Rumların futbol mâbedi yeni GSP Stadı (The Pancyprian Gymnastic Association Stadium), 1999 yılında tekrardan revize edilmiş ve UEFA tarafından akredite olmuş 22 bin 859 koltuk kapasiteli bir stat. Apoel, Omonia ve Olympiakos Nicosia kulüplerinin maçlarını ev sahibi olarak oynadıkları bir stat. Bunun yanında da Şampiyonlar Ligi, UEFA Ligi ve millî maçlar da burada oynanıyor.

1955 yılından itibaren bir kısım Kıbrıslı Rum tarafından Çetinkaya’nın müsabakaya alınmadığı Makarios Stadı var ya, o da artık sadece ulusal lig dahilinde kullanılıyor. Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun (KOP) organize ettiği ligin ilk, tek ve de son(!) şampiyon Türk takımı ise mâlum Çetinkaya.

Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün (ÇTSK) diğer bir önemli özelliği de KOP’un AEL Limassol, Trast AC, Olympiakos Nicosia, Aris Limassol, APOEL Nicosia, Anorthosis Famagusta ve EPA Larnaka’nın yanında yer alan sekiz ‘kurucu üyesinden’ biri.

İşte bur’dan açılım yapsak kadı günah yazar mı? ÇTSK; 1930 yılında kurulan bir Lefkoşa kulübü. 1951 yılında da Kıbrıs Cumhuriyeti Birinci Ligi’nde şampiyon olmuş zât-ı muhteremler. Sonrasında ise 60 yıla yakındır yaşan abuk spor boykotu ile karşı karşıya berdevam eden bir süreç var bildik. E hani geçenlerde KTFF ve KOP yetkilileri bir araya geldiler ya, konuyla ilgili birçok spor gazetecisinin de görüşünü dinlemiştik, okumuştuk veya haber almıştık.

Mâlum, geçmişte Kuzey Kıbrıs’ta binlerce taraftarı olan Fenerbahçe sonuçta bizim tanımadığımız ve otoritesini reddettiğimiz KOP ile iş birliği yaparak (ve hatta statlara bayrak sokmama sözü de vererek) AEL ile maç yapmıştı. Peki bunun karşılığında bizim pozisyonumuz neydi? Türkiye’de bırakın Fenerbahçe veya o düzeydeki takımları, amatör kulüplerle bile dostluk maçı dahi yapamayacak durumdayız. Ve bizden istenen bu kadere katlanmamızıdır.

Kendi aramızda yapacağımız maçlarla yetinip Türkiye kulüplerinin maçlarında da bayrak sallamamız sürer kaderimiz mi? Asla kaderimiz bu olamaz. Bunu kırmamız, dağıtmamız ve Kıbrıs Türk gencinin de tıpkı komşuları ve dünyadaki akranları gibi maç yapmalarını sağlamamız gerekir. Önerim mi? Çetinkaya KOP’un kurucu üyesidir de bildik. Çetinkaya yönetimi KOP’a bir yazı yazıp içeriğinde de “Renkdaşım Galatasaray’la (veya başka takımla) GSP Stadı’nda bir dostluk karşılaşması yapmak hususunda izninizi istiyorum” derse ve ilgili ‘izin’ yazısının bir nüshasını da FIFA’ya çaksa fena mı olur? Aha alın size kuvvetle ihtimâl 20 bin kişilik şölen açılımı. Kargalar beyaz olmadan.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu