KıbrısManşetToplum

Cezaevi doldu taştı

Kapasitesinin çok üzerinde bir doluluğa ulaşan Merkezi Cezaevi’nde hem personel hem mahkûmlar, koşulların elverişsizliğinden şikâyetçi

Kapasitesinin çok üzerinde bir doluluğa ulaşan Merkezi Cezaevi’nde hem personel hem mahkûmlar, koşulların elverişsizliğinden şikâyetçi…


MAHKUMLAR PSİKOLOJİK SORUNLARLA BOĞUŞUYOR
Yeni Merkezi Cezaevi’nin, ağır suçlu mahkûmlara göre dizayn edilen bir yapıda olduğu ve bu nedenle mahkûmların sosyalleşme imkânlarının daha az olduğu öğrenildi. Mahkûmların güneş, toprak ve hatta insan dahi görmediği öne sürülürken, GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bilgilere göre birçok genç yaştaki mahkûmun psikolojik sorunlar yaşadığı ve bazı mahkûmların Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildiği de iddialar arasında.

“CEZAEVİNİN KALABALIK OLMASINDAN DOLAYI İSTENMEYEN OLAYLAR YAŞANIYOR”
Merkezi Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan, Ceza İnfaz Yasası’nın ivedilikle gözden geçirilmesi, bu yasanın değiştirilmesi düzenlenmesi halinde cezaevindeki doluluk oranının azalarak, mahkûmların topluma daha hızlı adapte olmalarına yardımcı olunabileceğini kaydetti. Mahkûmlar arasında yaşanan sorunları azaltmak ve cezaların etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak adına bu yıl içinde yeni yaptırımlar uygulamaya koyduklarına dikkat çeken Erdoğan, “Ancak, içerideki olayları daha etkili bir şekilde kontrol altına almak ve rehabilitasyonu teşvik etmek için daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Cezaevinin kalabalık olmasından dolayı mahkûmlar arasında zaman zaman istenmeyen sorunlar yaşanabiliyor” ifadelerini kullandı.

“MAHKÛM SAYISININ ARTMASI BİZLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”
“Bizler mahkumlarımızı suçlarına göre ayırıyoruz ki rehabilitasyon sürecinden çok daha fazla verim alabilelim” diyen Fatih Erdoğan, “Eskiye göre çok daha iyi durumdayız ancak ne kadar da koşullarımızı iyileştirsek de mahkûm sayısının artması bizleri olumsuz etkiliyor. Mahkûmlar işledikleri suçlara göre ayrı ayrı odalarda ayrılıyorlar” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu