GenelKıbrısManşet

Çiçek Şiirleri kitaplaştı

SOS Çocukköyü Derneği, ülkemizin kıymetli sanatçıları Emin Çizenel ve Hikmet Uluçam ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi iş birliğiyle eşsiz bir deneyimi kitaplaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Pandemi döneminde kısıtlı aktivite şansları olan çocuklar, sanatçı Emin Çizenel aracılığı ile Hikmet Uluçam’ın eşsiz bahçesini gezmiş ve fotoğraflar çekmişti. Çocuklar, her bir fotoğraf için ayrı şiirler yazdı. Sanatçıların teşviki ile yazılan bu şiirler, kapak ve sayfa tasarımları DAÜ İletişim Fakültesi’nden Olexandra Kalinska tarafından uygulanarak DAÜ Basımevi’nde basılıp dağıtıma sunuldu.

Çocukların fotoğrafları ve şiirleriyle dolu kitabın baskısını paylaşmak üzere sanatçı Emin Çizenel ile DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu, SOS Çocuk Köyü Program Müdürü Ahmet Akarsu ev sahipliğinde SOS Çocukköyü Derneği Lefkoşa yerleşkesinde bir araya geldi.
Kitap sayesinde yeniden çocuk olmayı deneyimlediğini ifade eden Emin Çizenel “Böylesi bir düş zenginliğini kurmak sonra da bunu gerçekten yaşamak mümkün oldu. Böylesi bir mutluluğa hepimizin her zaman ihtiyacı olmasını dilerim” dedi.

Kitabın tasarım ve baskısına gönüllü destek veren DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu, DAÜ olarak topluma hizmet konusuna ve sosyal sorumluluğa büyük önem verdiklerini belirtti.

SOS Çocuk Köyü Program Müdürü Ahmet Akarsu ise çocuklar için unutulmaz anılarla yaratılan bu eserin kendilerine büyük mutluluk yaşattığını belirterek gönülden destek veren sanatçılar Emin Çizenel, Hikmet Uluçam ve DAÜ İletişim Fakültesi yetkililerine teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu