GenelGüney KıbrısManşet

Çıdan cinayetinde düğüm çözülüyor

Rum Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kıbrıslı Türk Tansu Çıdan’ın öldürülmesinde esas zanlı olarak görülen Türk’ün hücresindeki şilte altında 2 bin Euro bulunduğu açıklandı

Rum Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kıbrıslı Türk Tansu Çıdan’ın öldürülmesinde esas zanlı olarak görülen Türk’ün hücresindeki şilte altında 2 bin Euro bulunduğu açıklandı

HÜCRESİNDE 2 BİN EURO BULUNDU

Güney Kıbrıs’ta yayın yapan gazeteler, esas zanlının hücresinde para bulunmasıyla birlikte “bu paranın nasıl geldiği ve bu parayla ne yapacağı” sorularının gündeme geldiğini sorguladı. Bir polis kaynağının da doğrulamasına dayanarak, Türk zanlının şiltesinin altında nakit olarak 2 bin Euro bulunduğu, Türk’ün 24 saat gözetim altındayken bu paranın nasıl geldiğinin ise bilinmediğini belirtildi.

DİĞER ZANLILARLA BİRLİKTE MAHKEMEYE ÇIKARILACAK

Zanlının, 28 Ekim’den itibaren Lakadamya’daki tutukevinde tutulduğunu, kendisini ziyaret eden kişilerin ise sıkı kontrolden geçirildiğini belirten gazeteler, zanlının da nakil öncesi ve sonrası kontrol edildiğini yazdı. Gazeteler, Türk zanlının önceki vukuatlarına ilişkin ayrıntılara da yer verdi. Türk zanlının, kendisini iyi hissetmediği gerekçesiyle hastaneye götürülmesi yönünde talepte bulunduğunu, buna bağlı olarak taşıma nedeniyle polisin alarma geçtiğini, zanlının ellerine kelepçe takılmasına tepki göstererek hastaneye gitmeyi reddettiğini yazdı. Habere göre zanlı, bunun üzerine, çakmakla ateşe verdiği hücresine geri götürüldü. Habere göre zanlı hâlâ tutuklu bulunurken bugün, diğer kişilerle birlikte mahkeme önüne çıkacak.

MAFYA İLE İLİŞKİSİ OLABİLİR

Öte yandan gazeteler, Türk zanlının hücresinde para bulunması olayının ciddi şekilde güvenlik sorunları ve şüpheler yarattığını yazdı. Gazeteler olayla ilgili, Türk zanlının firar etmesine yardımcı olmaları için polisleri finanse etmesi, cinayeti örtbas etmeleri veya kolaylaştırmaları için gardiyanlara para vermesi gibi ciddi şüphelerin bulunduğunu belirtti. Rum basını zanlının hücresinde para bulunmasının, “üyesi olduğu ve ölüm tehditlerinin ardından Güney Kıbrıs’a geçmeye mecbur kaldığı, Kuzey’deki Türk mafyası ile olan ilişkisinin devam ettiği” şüphesini de uyandırdığını yazdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu