KıbrısManşetToplum

Çift şeritli yol için geri sayım başladı

Çatalköy-Girne yolunun çift şerit haline getirilmesi projesi, bu ay içinde ihale sürecine girecek. En geç Haziran ayında çalışmaların başlaması bekleniyor

Çatalköy-Girne yolunun çift şerit haline getirilmesi projesi, bu ay içinde ihale sürecine girecek. En geç Haziran ayında çalışmaların başlaması bekleniyor.

HALK DÖRT GÖZLE BEKLİYOR
Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, bölgede yaşanan trafik çilesinin kısa zaman içerisinde çözüme ulaşacağı müjdesini verdi. Girne-Çatalköy arasındaki yolun çift şerif olması konusundaki projenin halkın da beklediği en önemli projelerden olduğunu belirten Kırok, kendi sınırları içerisindeki alanın bu anlamdaki çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Çift şeritli yolun hayata geçmesi sonrası, Lefkoşa’ya ulaşacak trafik akışının Girne içerisine girmeden Girne-Lefkoşa Anayolu’na ulaşabileceğini belirten Kırok, Girne içinde de trafik sıkışıklığına neden olunmayacağını ekledi.

HAZİRAN’DA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK
Girne-Çatalköy arasındaki yolun Acapulco Kavşağı’ndan Girne’ye kadar olan kısım için çift şerit yol ve yine Çatalköy sınırını geçtikten sonra Ozanköy Kavşağı’ndan Lefkoşa-Girne anayoluna bağlanması için de bir çevreyolu projesi olduğunu söyleyen Kırok, söz konusu projenin hayata geçmesinin önemine vurgu yaptı. Şubat ayı içerisinde ihale sürecinin başlayacağını belirten Kırok, Mart ayında proje yapımı için ihaleye çıkılacağını, Haziran ayında da çift şeritli yolun çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu