Diğer SporlarKıbrısManşetSporToplum

Cihan Selçuk tarihe geçti

Kıbrıslı Türk Kickbokscu Cihan Selçuk, Almanya’da profesyonel kategoride Dünya Şampiyonu olarak tarihe geçti. Cihan, başarısını ringde KKTC bayrağı açarak yaşadı ve ülkemizi gururlandırdı

Kıbrıslı Türk Kickbokscu Cihan Selçuk, Almanya’da profesyonel kategoride Dünya Şampiyonu olarak tarihe geçti. Cihan, başarısını ringde KKTC bayrağı açarak yaşadı ve ülkemizi gururlandırdı.

 KICKBOKS DÜNYA ŞAMPİYONLUK KEMERİ CİHAN’IN:
Kariyerini Almanya’da sürdüren KKTC Kickboks Milli Takım Sporcusu Cihan Selçuk, 7 Ekim 2023 tarihinde Almanya’nın Ingolstadt şehrinde ISKA (International Sport Kickboxing Association) tarafından düzenlenen Kickboks Dünya Şampiyonluk Kemeri maçını kazanarak tarihe geçti. 63.5 Kg. kategorisinde mücadele eden sporcumuz Avusturyalı rakibi Andrej Negru’yu teknik nakavtla devirdi ve profesyonel olarak ilk kez Kickboks Dünya Şampiyoluğu unvanını elde etti.

BUNU BAŞARAN İLK KIBRISLI TÜRK OLDU:
Cihan Selçuk, profesyonel kariyerinde ISKA Dünya Kemeri kazanan ilk Kıbrıslı Türk sporcu olarak da adını tarihe kazıdı. 2023 Dünya Kickboks Şampiyonluğu unvanını elde eden Cihan Selçuk, Altın Kemer töreni öncesinde maçı kazanmasının ardından başarısını ringde KKTC Bayrağı açarak kutladı ve ülkemizi gururlandırdı.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu