EkonomiKıbrısManşetSpor

Çıldır: Hedefimiz, temiz ve düzenli sanayi bölgeleri

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Asbaşkanı Mehmet Çıldır, KTSO’nun çok fazla çalıştığını ve hedeflenen noktalara varıldığında, girdi maliyetlerinin de düşürülerek, bu sayede sanayicilere destek olmaya ve yurt dışına ihracatın kolaylaştırılmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti


GÖNYELİ SPOR KULÜBÜ BÜNYESİNDE 200’E YAKIN ÖĞRENCİ VAR… Gönyeli Spor Kulübü Başkanı Mehmet Çıldır, akademinin altyapısının yetersiz olduğunu ancak kendisinin bunu güçlendirdiğini ifade ederek, şu an akademide 200’e yakın 5-12 yaş aralığında çocuğun olduğunu belirtti.

SANAYİ ODASI’NDA ÇOK EKSİĞİMİZ VAR… Mehmet Çıldır, “Sanayi Odası’nda çok eksiğimiz var” diyerek, yapılması gereken şeylerin çok fazla olduğunu ve haftanın 4-5 gününü orada geçirmek zorunda kaldığını belirtti.

KTSO’NUN HEDEFLERİ BÜYÜK… Asbaşkan Çıldır, KTSO’nun çok fazla çalıştığını ve hedeflenen noktalara varıldığında, girdi maliyetlerinin de düşürülerek, bu sayede sanayicilere destek olmaya ve yurt dışına ihracatın kolaylaştırılmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

İş insanı, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Asbaşkanı ve Gönyeli Spor Kulübü Başkanı Mehmet Çıldır, GIYNIK TV’de Gazeteci Gizem Özgeç’in konuğu oldu.

Çıldır, güzel yatırımlar yaptıklarını ve ülke için gerek spor gerek sanayi gerekse inşaat alanında çalışmaya devam ettiğini ifade ederek, aynı zamanda da 3 çocuk babası olduğundan bahsetti. Gönyeli bölgesinde ikamet ettiği bilgisini veren Çıldır, spora karşı olan ilgisi ve Beşiktaş hayranlığının kendisini Gönyeli Spor Kulübü’ne Başkan olmasında körükleyen faktörler olduğundan bahsetti.

“GÖNYELİ SPOR KULÜBÜ BÜNYESİNDE 200’E YAKIN ÖĞRENCİ VAR”

İlk etapta kendisinin 2019-20 yılında kulübe sponsor olarak girdiğini vurgulayan Çıldır, daha sonrasında başkan olması için aday çıkarıldığını ve oylama sonucunda da kendisinin galip geldiğini anlattı.

Çıldır, akademinin altyapısının yetersiz olduğunu ancak kendisinin bunu güçlendirdiğini ifade ederek, şu an akademide 200’e yakın 5-12 yaş aralığında çocuğun olduğunu belirtti.

Ülke sporu ve gençliği için kendi çabasıyla elinden geleni yaptığını ifade eden Çıldır, herşeyin çocuklar adına olduğunu söyledi.

 “SANAYİ ODASI’NDA ÇOK EKSİĞİMİZ VAR”

22 Mayıs’ta Sanayi Odası seçimleri yapıldığınsan söz eden Çıldır, kendisinin seçilerek Asbaşkan olduğu bilgisini verdi.

Çıldır, “Sanayi Odası’nda çok eksiğimiz var” diyerek haftanın 4-5 gününü orada geçirmek zorunda kaldığını belirtti.

KTSO vizyonundan bahseden Çıldır, öncelikle çalışma izinleri konusunda sanayicilerin ciddi sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak, bu konuyla ilgili Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği ile anlaşma yaptıklarını kaydetti.

KKTC’deki Sanayi Bölgeleri ile ilgili de bir proje başlattıklarından söz eden Çıldır, gerek temizlik gerekse altyapı konusunda girişimler yapıldığını ve sorunların çözüleceğini işaret etti ve “Bu sayede çöplük gibi görünen sanayi bölgeleri temiz ve düzenli olacak” dedi.

“KTSO’NUN HEDEFLERİ BÜYÜK”

Çıldır, KTSO’nun “Girdi Maliyetleri” ile ilgili de çalışmaları olduğuna değinerek, amacın üretim kalite standartlarını daha üst seviyelere çekmek olduğunu belirtti.

KTSO’nun çok fazla çalıştığını ve hedeflenen noktalara varıldığında, girdi maliyetlerinin de düşürülerek, bu sayede sanayicilere destek olmaya ve yurt dışına ihracatın kolaylaştırılmasına katkı sağlayacaklarını ifade eden Çıldır, her şeyin bir anda olmasının mümkün olmadığını ancak zaman içinde planların hayata geçeceğini aktardı.

“TÜM SORUMLULUĞU DEVLETE BIRAKMAK DOĞRU DEĞİL”

Sanayi bölgelerindeki kirliliğe parmak basan Çıldır,  tüm sorumluluğu devlete bırakmanın doğru olmadığını ifade etti.

Devlet ile Sanayi Odası arasında yaşanan sıkıntının yasa ve tüzüklerle ilgili olduğunu ancak, kendilerine düşenin ise o sistemi kurarak, sanayi bölgelerinin tertemiz olup giriş, çıkışlarının belirlenmesi olduğuna değindi.

Çıldır, yasalarla ilgili olan eksikliklerle ilgili gereken yazının yazıldığını, önerilerin sunulduğunu belirterek, diğer yandan ise atılacak adımların sürekliliği ve kalıcılığı olması gerektiğine vurgu yaptı.

“Sanayi Bölgeleri devamlı olarak atıklar konusunda denetlenmezse, atıkların önüne geçilemez” diyen Çıldır, temizliğe Alayköy Sanayi Bölgesi’nden başladıklarını ve arkasının da geleceğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu