EkonomiGenelKıbrısManşet

Çileyle gelip ekonomiye katkı yapıyorlar

Ocak- Temmuz 2022 döneminde Kıbrıslı Rumların KKTC’ye giriş rakamlarının her ay arttığı gözlemlendi. 7 aylık artış oranı % 57,5 oldu

1 AYDA 273 BİN KIBRISLI RUM GİRİŞ YAPTI

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı verilerine göre Kıbrıslı Rumların KKTC’ye giriş rakamları her geçen aya göre artmaya devam ediyor. İstatistiklere göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sadece Temmuz ayında sınır kapılarından 273 bin Kıbrıslı Rum giriş yaptı.

7 AYDA 1 MİLYON 571 BİN 11 KIBRISLI RUM GELDİ

Ocak ayında 173 bin 327, Şubatta 176 bin 744, Mart’ta 204 bin 192 ve Nisan ayında 231 bin 424, Mayıs ayında 248, Haziran ayında 264 ve Temmuz ayında ise 273 bin Kıbrıslı Rum ülkemize kara sınır kapılarından giriş yaptı. Kıbrıslı Rumlar sadece 7 ayda KKTC’ye 1 milyon 567 bin 11 giriş yaptı.

EURO’NUN YÜKSELMESİ KIBRISLI RUMLARIN KKTC’YE GEÇİŞİNİ ARTIRDI

Ocak-Temmuz ayları döneminde Kıbrıslı Rumların KKTC’ye giriş rakamları her ay arttı. 7 aylık artış oranı 57,5 oldu. Kıbrıslı Rumlar geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren Türkiye Merkez Bankası’nın faizi düşürmesi ile adeta ibreyi yukarılara doğru çıkaran Euro’nun TL karşısında önemli ölçüde değer kazanmasıyla KKTC’ye gelişlerindeki artı her geçen gün yükselmeye devam ediyor.

METEHAN’DAKİ UZUN ARAÇ KUYRUKLAR DEVAM EDİYOR

KKTC’de Kıbrıslı Rumlara sınırlardaki bekleme çilesi devam ediyor. Özellikle Lefkoşa bölgesinde tek araçlı kara geçiş kapısı olduğu için sınırda uzun araç kuyrukları oluşuyor. KKTC ekonomisine katkıda bulunan Kıbrıslı Rumların geçişlerini kolaylaştırıcı önlemler almak veya Lefkoşa bölgesinde daha fazla sınır kapısı açılması artık şart oldu. Kıbrıslı Rumların KKTC’den özellikle akaryakıt giyim, yeme içme ve market alışverişlerine ağırlık verdikleri görüldü.

7 AYDA 582 BİN YABANCI GEÇİŞİ OLDU

KKTC vatandaşları ise kara sınır kapılarından Güney Kıbrıs’a 7 ayda 993 bin 794 kişi geçiş yaptı. Yabancıların kara sınır kapılarından son 7 ayda KKTC’ye giriş rakamı ise 941 bin 787 olarak gerçekleşti.

İstatistiklere göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Temmuz ayında sınır kapılarından 272 bin 143 Kıbrıslı Rum giriş yaptı.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı verilerine göre Kıbrıslı Rumların KKTC’ye giriş rakamları her geçen aya göre artmaya devam ediyor.

Ocak ayında 173 bin 327, Şubatta 176 bin 744, Mart’ta 204 bin 192 ve Nisan ayında 231 bin 424, Mayıs ayında 248, Haziran ayında 264 ve Temmuz ayında ise 273 bin Kıbrıslı Rum ülkemize kara sınır kapılarından giriş yaptı.

Temmuz ayında Kıbrıslı Rum ve diğer yabancılardan ülkemize 469 bin 878 giriş ve 461 bin 128 çıkış yapıldı.

EURO’NUN YÜKSELMESİ KIBRISLI RUMLARIN KKTC’YE GEÇİŞİNİ ARTIRDI

Ocak- Temmuz ayları döneminde Kıbrıslı Rumların KKTC’ye giriş rakamları her ay arttı. 7 aylık artış oranı 57,5 oldu
Kıbrıslı Rumlar geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren Türkiye Merkez Bankası’nın faizi düşürmesi ile adeta ibreyi yukarılara doğru çıkaran Euro’nun TL karşısında önemli ölçüde değer kazanmasıyla KKTC’ye gelişlerindeki artı her geçen gün yükselmeye devam ediyor.

KIBRISLI RUMLARA SINIR İŞKENCELERİMİZ DEVAM EDİYOR

KKTC’de Kıbrıslı Rumlara sınırlardaki bekleme çilesi devam ediyor. Özellikle Lefkoşa bölgesinde tek araçlı kara geçiş kapısı olduğu için sınırda uzun araç kuyrukları oluşuyor. KKTC ekonomisine katkıda bulunan Kıbrıslı Rumların geçişlerini kolaylaştırıcı önlemler almak veya Lefkoşa bölgesinde daha fazla sınır kapısı açılması artık şart oldu.

Kıbrıslı Rumların KKTC’den özellikle akaryakıt giyim, yeme içme ve market alışverişlerine ağırlık verdikleri görüldü.

Özellikle sabahleyin araçları ile Metehan sınır kapısından geçen Kıbrıslı Rumlar akaryakıtın kuzeyde güneye göre daha ucuz olması nedeniyle araçlarını kuzeyden doldurmaya başladı.

GÜNEYE GEÇEN KKTC VATANDAŞI 993 BİN 794 KİŞİ

KKTC vatandaşları ise kara sınır kapılarından Güney Kıbrıs’a 7 ayda 993 bin 794 kişi geçiş yaptı. Yabancıların kara sınır kapılarından son 7 ayda KKTC’ye giriş rakamı ise 941bin 787 olarak gerçekleşti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu