KıbrısManşet

Cimnastikte 15. kulüp SESDER

KKTC Cimnastik Federasyonu gelişmeye ve büyümeye devam ederken, federasyona iki yeni kulüp üye oldu.

 

Federasyonun 14. kulübü Karpaz Altın Kum Cimnastik ve Spor Derneği olurken Kıbrıs Spor Eğitim ve Sanat Derneği (SESDER) de 15. kulüp olarak klayıtlara geçti.

 

CİMNASTİKTE 14. KULÜP KARPAZ ALTIN KUM

Cimnastik Federasyonu’ndan, Karpaz Altın Kum Cimnastik ve Spor Derneğinin federasyona üyeliğinin resmiyet kazanması ile ilgili şu açıklama yapıldı:  “Federasyona üye 14. kulübümüz Karpaz Altın Kum Cimnastik ve Spor Derneği olmuştur. Ülke sporumuza hayırlı olmasını diliyoruz. Cimnastik Federasyonu olarak amacımız ülke geneline yayılarak sağlıklı nesiller yetiştirip özelde cimnastik genelde ülke sporuna başarılı sporcular kazandırmaktır. En küçük yaşlarda başlanan branşların başında yer alan cimnastik sporu ile çocuklarımızın dayanıklılık, kuvvet, sürat, esneklik, beceri gibi özelliklerinin gelişimini sağlayarak diğer federasyonlarımıza çocuklarımızı servis etme hedefindeyiz. Göreve geldiğimiz günden bu güne bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz.  Sabriye Atikoğlu hocamızın desteği ile Erenköy bölgemizdeki çalışmalarımızı cimnastik federasyonu bünyesinde devam ettiriyorduk. Bu süreç içinde cimnastik ailesi olarak bizim ve bölge halkı için büyük bir şans ve kazanım olan Sabriye Atikoğlu hocamız ile işbirliğine giderek altyapı eksikliklerimizi giderip gerekli kulübün kurulması için tüzük, izinler ve tescil işlemleri gibi çalışmalarımızı tamamlayarak Karpaz Altın Kum Cimnastik ve Spor Kulübümüzün cimnastik federasyonuna üyeliğini yaptık. Bugünden itibaren kendi ayakları üzerinde durarak özelde cimnastik genelde ülke sporuna başarılı sporcular yetiştireceğine inandığımız çok yönlü sporcu Sabriye Atikoğlu hocamıza, kulüp başkanımız Fahri Serdahoğulları ve ekibine başarılar dileriz. Yolunuz açık olsun. Nice Sabriyeler yetiştirmeniz dileğiyle her zaman yanındayız.”

 

CİMNASTİKTE 15. KULÜP SESDER

Cimnastik Federasyonu’na bağlı 15. kulüp, Kıbrıs Spor Eğitim ve Sanat Derneği (SESDER) oldu.

KKTC Cimnastik Federasyonundan, Kıbrıs Spor Eğitim ve Sanat Derneği federasyona üyeliğinin resmiyet kazanması ile ilgili şu açıklama yapıldı:  “Federasyonumuzun 15. kulübü olan Kıbrıs Spor Eğitim ve Sanat Derneği, ülke sporumuza hayırlı olsun. Cimnastik Federasyonu olarak hedefimiz 20 kulüp ve on bin çocuğa ulaşmaktır. Bu on bin çocuğumuza takla attırarak ülke sporumuza hizmet edeceğiz. Yıllardır Güzelyurt bölgemizdeki cimnastik çalışmalarını Cimnastik Federasyonu bünyemizde devam ettiriyorduk. Cimnastik Federasyonu olarak verdiğimiz desteklerden sonra bölgemiz içinde büyük bir kazanım ve şansı olan Emine Yarkın Özikiz ve Alisa Yarkın hocalarımız sayesinde Kıbrıs Spor Eğitim ve Sanat Derneğinin (SESDER) kuruldu. Dernek, Cimnastik Federasyonumuza üyelik işlemlerini de tamamlamış bulunmaktadır. Çocuklarımızı sporun içinde tutarak sağlıklı nesiller yetiştirebiliriz. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarak özelde cimnastik genelde ülke sporuna başarılı sporcular kazandırılacağından eminiz. Kulüp başkanımız Selçuk Özikiz, Emine Yarkın Özikiz ve Larisa Yarkın hocalarımıza çıktıkları bu yolda başarılar dileriz.”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu