GenelKıbrısManşet

Cinayet davasında avukatın ilginç savunması: Bu cinayeti islemesine toplum sevk etti

DEVRİM DEMİR

Girne’de 8 Mart 2020 yılında bir apartman boşluğunda kendini istemediği gerekçesi ile Elif Lort’u 11 yerinden bıçaklayan Abdullah Çelik’in kararı saat 13.00 de açıklanıyor. Karar oncesi avukatı Sunalp Sencer’in savunması dikkati çekti. Mahkeme salonunda dikkat çeken konuşma yapan avukat Sencer, 20 yıl önce müvekkili katil zanlısı Abdullah Çelik’in cepheden cepheye koşturup toplumun gözünde yiğit olarak anıldığını şimdilerde ise nasıl cezası kesileceğinin konuşulduğunu söyledi.

İlginç savunmasında sanığın ilkokul mezunu olduğunu belirten Sencer, şarkı sözlerinden örnekler göstererek kıskançlığı ask sanarak cinayeti işlediğini bunu ise Çelik’e toplumun öğrettiğini savundu. Sencer, “sanığı bu suça işlemesine toplum sevk etti. Biraz mektep görmüş olsaydı bunlar olmazdı. Suçun tümünü Çelik’e yıkmak adaletsizliktir , toplumda suç ortağıdır. Toplum Abdullah Çelik’e tas atacaksa önce kendi günahsız olmalıdır” dedi.

Cinayette toplumun da suç ortağı olduğunu savunmasında defalarca vurgulayan Avukat Sunalp Sencer’in savunması dikkati çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu