GenelKıbrısManşetToplum

Cinsel suçlarda 10 yılda yüzde 900 artış!

14 yaşındaki erkek çocukla para karşılığında cinsel ilişkiye giren kadın sanık, 3 yıl hapis cezasına mahkûm edilirken, kararı okuyan yargıç acı bir tabloyu da yüzümüze vurdu:

DEVRİM DEMİR

14 yaşındaki erkek çocukla para karşılığında cinsel ilişkiye giren kadın sanık, 3 yıl hapis cezasına mahkûm edilirken, kararı okuyan yargıç acı bir tabloyu da yüzümüze vurdu:

 

YAŞ ORANI ANNE-ÇOCUK DÜZEYİNDEYDİ
Girne’de geçtiğimiz Nisan ayında 14 yaşındaki erkek çocukla farklı tarihlerde para karşılığı 3 kez ilişkiye giren 35 yaşındaki Ebru Sakaroğlu 3 yıl hapis cezasına mahkûm oldu. Girne Ağır Ceza Mahkemesinde başkanlığını Banu Soyer’in yaptığı Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile aldığı kararı Yargıç Sağer açıkladı. Kararda çocuk ve sanık arasındaki yaş farkının sanık Sakaroğlu aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olduğuna dikkati çeken Sağer, “Olay tarihlerine müştekinin henüz 14 yaşına ulaşmayan bir yaşta oluşu 35 yaşında olan sanık Ebru Sakaroğlu ile müşteki arasındaki yaş oranı anne ile çocuk düzeyinde oluşu kararda ağırlaştırıcı faktör” dedi.

 

CİNSEL SUÇLARDA KATLANAN ARTIŞ
Yargıç Temay Sağer kararında, son yıllarda cinsel nitelikli suçlarda istikrarlı bir artış olduğunı ve bu sayının göze battığını söyledi. Son 10 yıllık dönem incelendiğinde cinsel nitelikli suçların arttığına dikkati çeken Sağer, 2013 yılında sadece 7 adet olan bu suçların 2014’te 15’e, 2015’te 21’e, 2016 ve 2017’de 29 çıktığını, 2018’de 19’a düşmesine rağmen, 2019’da 33’e, 2020’de 38’e, 2021’de 36’ya ve 2022 yılında da 63’e çıktığını ifade etti. 10 yıl öncesine oranla bu tür suçların mahkemelerde dava sayısında yüzde 900’lük ciddi bir artış olduğuna vurgu yapan Sağer, “Ülkemizin nüfusu ve boyutu dikkate alındığında ürkütücü ve bir o kadar da korkutucu olduğunu söylememiz yanlış olmayacaktır” dedi.

 

MAHKEME UYARDI
Ülkede özellikle 16 yaşından küçük çocuklara karşı cinsel suçlarda dikkati çeken bir artış olduğuna vurgu yapan Yargıç Temay Sağer, sanığın üç çocuğu olduğunu ve tutuklandığı ilk gün itibarı ile suçunu kabul ettiğini söyledi. Yargıç Sağer, bu tür suçlarda ceza takdir ederken sanığın ıslah edici nitelikte olması gerektiğini anlatarak, kamu menfaatinin korunması gerektiğine değindi. Sağer, “Her kim ki bir çocuğa cinsel niyet ile zarar vermeye cüret ederse bilmelidir ki mahkûm olduğu takdirde ağır bir cezayla cezalandırılacaktır” uyarısında da bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu