EkonomiGenelKıbrısManşet

CISSE dün akşam konuklarıyla “Ekonomi İle Ne Yapabiliriz?” söyleşisini gerçekleştirdi

Cyprus International Social Sciences Education (CISSE) kendi alanında uzman konukları, misafirleri “Ekonomi İle Ne Yapabiliriz?” başlıklı ikinci söyleşisinde dün akşam buluşarak verimli bir deneyim paylaşımı daha gerçekleştirdi.

CTP Milletvekili Fikri Toros, CTP Milletvekili Devrim Barçın, KTAMS Başkanı Güven Bengihan ve Ekonomist Mertkan Hamit’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşide, ülkenin karşı karşıya olduğu ekonomik zorlukların derin analizi yapılarak ekonomi için ne yapılması gerektiği üzerinde karşılıklı tartışmalar yürütüldü.

Etkinliğin moderatörü Hukukçu Tacan Reynar’ın sorularını yanıtlayan konuşmacılar, mevzuat açısından eksikliklerin olduğu ifade ederek, siyasi iradenin mevcut yasal düzenlemelerle birlikte gerekli vergi denetimlerini yapması gerektiğini vurguladı.

Kurumlardan ve ülkenin varlıklı kişilerinden toplanan verginin çok ciddi boyutta eksiklikler içerdiği konuşmacılar tarafından kaydedilerek, yatırımın protokollerle değil, toplanan vergi sayesinde okula, hastaneye dönüşebileceğini ancak yeterli oranda vergi toplanmadığını, bunun önündeki en büyük engelin ise siyasi irade yetersizliği olduğu belirtildi.

Yoksulluk yardımının denetim olmadan yapıldığı, yeni cezaevinde gereksiz harcamalar olduğunu ancak bir yandan da okul yapılmadığını aktaran konuşmacılar, çıkış yolunun toplumsal hedef birliği olduğu konusunda hemfikir oldular.

AB üyeliği ve mevzuatın uyumlaştırılması konusunun elzem önemde olduğunu dile getiren konuşmacılar, mevzuat açısından eksiklikler olmakla birlikte siyasi iradenin mevcut yasal düzenlemelerle birlikte gerekli vergi denetimlerini yapabileceğini, yatırım yapmak için de vergi politikası açısından siyasi iradenin oluşması gerektiğini vurguladılar.

CISSE’nin “Ne Yapabiliriz?” söyleşilerinin Cuma günü saat 18.00’de KTAMS Barış Salonu’nda CTP Milletvekili Doğuş Derya, TDP Başkanı Mine Atlı, YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı ve Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Cansu Nazlı’nın konuşmacı olacağı “Siyaset ile Ne Yapabiliriz?” başlığı altında süreceği de yapılan ikinci etkinliğin sonunda bildirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu