KıbrısManşetToplum

İki kardeşin acı ölümü!

Kuzey Kıbrıs aşırı yağışların verdiği zararlarla baş etmeye çalışırken Karpaz’dan gelen haberle sarsıldı

TİKEN-ÖZEL HABER

Kuzey Kıbrıs aşırı yağışların verdiği zararlarla baş etmeye çalışırken Karpaz’dan gelen haberle sarsıldı…

ZEHİRLİ DUMAN YÜZÜNDEN
Kuzey Kıbrıs dün ve önceki gün meydana gelen aşırı yağışlar ve fırtınaların yarattığı zararlarla baş etmeye çalışırken, Yeni Erenköy’den gelen üzücü bir haberle sarsıldı. Yenierenköy’de Halil Yıldızçoban (E-47) ve Kemal Yıldızçoban (E-49) adlı kardeşler dün öğle saatlerinde kaldıkları konteyner evde ölü bulundu. Polis Basın Subaylığı’nın açıkladığı “ani ve gayritabii ölüm” olayı, 12.00 sıralarında fark edildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürerken, işçi oldukları öğrenilen Halil ve Kemal Yıldızçoban’ın konteyner içinde çalıştırdıkları jeneratörden çıkan zehirli duman yüzünden hayatlarını kaybettikleri üzerinde duruluyor.

MAĞARADA YAŞIYORLARDI
Kuzey Kıbrıs’ın yıllar önce, “mağarada yaşayan kardeşler” olarak tanıdığı Yıldızçoban kardeşler, fakirlik nedeniyle yazın tarlalarda, kışın ise bir mağarada yaşamaya çalışıyordu. Engelli oldukları belirtilen kardeşlere Ocak 2019’da Yenierenköy Belediyesi’nin girişimleri sayesinde ‘yaşam evi’ denilen iki odalı prefabrik ev sağlanmıştı. Konuyla yakından ilgilenen dönemin Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, yaşam evi için girişim yapan Yenierenköy İnisiyatifi’ne, Vakıflar İdaresi’ne, dönemin Başbakanı Tufan Erhürman’a, Bakanlar Kurulu’na ve diğer katkı koyan herkese teşekkür etmişti.

KOLTUKLARINDA YAN YANAYDILAR
Oldukça fakir olan Yıldızçoban kardeşlerin bu konteyner evde yaşamlarını kaybetmeleri tüm bölge halkını üzdü. TİKEN’in Yenierenköy sakinlerinden sağladığı bilgilere, elektriksiz kalan kardeşler ihtiyaçlarını bir küçük jeneratörle karşılamaya çalışıyordu. Önceki gece havanın oldukça yağışlı olması nedeniyle kardeşlerin jeneratörü konteyner içine alarak çalıştırdığı ve jeneratörden çıkan dumanla zehirlendikleri tahmin ediliyor. Ancak, ölümlerin kesin nedeni otopsiyle belirlenecek. Bölge sakinleri, Halil ve Kemal Yıldızçoban kardeşlerin koltuklarında oturur vaziyette hayatlarını kaybettiğini de ekledi.


Diğer Haberler

Başa dön tuşu