KıbrısManşetToplum

Çitim, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı

Türk İslam Kültür Cemiyeti Genel Başkan Vekili ve KKTC Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Vekili Erman Çitim, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı

Türk İslam Kültür Cemiyeti Genel Başkan Vekili ve KKTC Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Vekili Erman Çitim, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Çitim mesajında, bayramların insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun güçlenmesine neden olduğuna dikkat çekerek, tüm İslam Alemi’nin ve halkımızın kurban bayramını kutladı. Erman Çitim’in mesajı şöyle:

“Milletimizin birlik ve kaynaşmasında önemli rol oynayan bayramlarımız, toplumumuzu bir araya getirici görev üstlenir. Birlik, beraberlik ve yakınlık had safhada yaşanırken; kaynaşma, paylaşma ve yardımlaşma duygularının da milletçe yoğun şekilde hissedildiği zamanlardır.

Şüphesiz, bayramlar insanları bir araya toplayan, aynı zamanda milletimizin ibadet etmelerini ve mutlu olmalarını sağlayan kutsal günlerdir. Günlük hayatın sıkıntılarından sıyrılıp, sevdiklerimizle kucaklaştığımız bayramlar, gündelik sorunlar yüzünden zaman zaman ihmal edebildiğimiz maneviyatı hatırlama vesilesidir. Bu bayramda da büyüklerimizi ziyaret etmeyi, küçüklerimizle kaynaşmayı ve özellikle kimsesizlerimizi unutmayalım.

Bu noktada milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, bizleri birbirimize yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, umut, birlik ve dirliği sağlayan milli ve dini bayramlarımızı gelecek nesillerin de huzur içinde yaşayacağı bir ortam sağlamak bizim için bir görevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemi’nin ve halkımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu