KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Çocuğa uzanan eller artık parmaklıklar ardında!

GIYNIK Gazetesi’nin gündeme taşıdığı, ülkede infial yaratan Çamlıbel’de yaşanan ‘üvey anne şiddeti’ skandalı sanıkları ‘darpçı üvey anne’ ve ‘sorumsuz baba’ya ders niteliğinde ceza.

YASANIN ÖNGÖRDÜĞÜ EN YÜKSEK CEZAYA ÇARPTIRILDILAR

Çamlıbel’de 19 Ocak tarihinde Sare Konya isimli 19 yaşındaki üvey annenin, eşi Cevdet Konya’nın 4 yaşındaki oğlu V.K.’yi acımasızca darp ettiği görüntülerin ortaya çıkması ülkede infial yaratmıştı. Ocak ayından beridir Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Sare-Cevdet Konya çifti, dün Girne Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Hazan Aksun’un huzuruna çıktı.

Konya çifti hakkındaki kararı açıklayan Yargıç Hazan Aksun, yasal mevzuatın söz konusu suç için öngördüğü azami cezanın dikkate alındığını belirtti. Aksun, 6 yaşındaki savunmasız bir çocuğu darp eden ve çocukta uzun süreli travmalar yaratan Sare Konya ve buna engel olmayan baba Cevdet Konya’yı 6’şar ay hapis cezasına mahkûm etti.

AKSUN: BU SUÇUN KABUL EDİLEBİLİR HİÇBİR YANI YOK

İlgili davada darp fiiline maruz kalan çocuğun sanık Sare Konya’nın üvey, Cevdet Konya’nın ise öz oğlu olduğuna dikkati çeken Aksun, konu olay tarihinde, Sare Konya’nın üvey oğlu konumunda olan küçüğün yüzüne ve vücudunun muhtelif yerlerine tokat vurmak suretiyle darp ettiğini, Cevdet Konya’nın ise konu olay anlarını kendisine ait cep telefonu ile video kaydına almak suretiyle konu suçun işlenmesine iştirak ettiğini kaydetti.

“BİR ANNE HİÇBİR GEREKÇEYLE BÖYLE BİR ŞEY YAPMAMALI”

Darp fiiline maruz kalanın 6 yaşında bir çocuk olup, anne ve babasının korumasına, himayesine, ilgili ve alakasına muhtaç konumda olan savunmasız denilebilecek yaşta olan bir kimse olduğuna vurgu yapan Hazan Aksun, “Hiçbir kimsenin özellikle bir annenin hangi gerekçe ile olursa olsun kendisine muhtaç konumda olan küçücük bir çocuğu sırf kendisini sinirlendirdiği gerekçesi ile konu fiillere maruz bırakmasının kabul edilebilir veya maruz görülebilir hiçbir yanı olmadığına vurgu yaptı.

“ÖZ BABASI OLAYI ENGELLEMEK YERİNE VİDEOYA ALDI”

Sanık Cevdet Konya’nın çocuğun öz babası olduğuna dikkati çeken Yargıç Aksun, sanık Sare Konya tarafından küçüğe darp fiili gerçekleşirken baba konumunda olan Cevdet Konya’nın olayı engellemek yerine pervasızca çocuğa yapılan eylemleri video kaydına almayı tercih ettiğini kaydetti.

Aksun, “Sanık Cevdet Konya bir baba olarak karşısında darp fiillerine maruz kalan çocuğunu korumak yerine fiilinin devam etmesine müsaade etmesinin ne anlaşılabilir ne de makul görülebilir herhangi bir gerekçesi yoktur” dedi.

ÇOCUĞUN SOSYAL GELİŞİMİNDE GERİLEME VAR

Küçüğün 6 yaşında, gelişimi açısından önemli bir yaş aralığında olduğu ve özellikle bu yaşlarda yaşananların mağdurları üzerinde travmatik etkilerinde olabileceğine değinen Aksun, ibraz edilen tıbbı raporda küçüğün yapılan psikiyatrik muayenesinde, yaşadığı olaylara bağlı olarak ruh sağlığının olumsuz etkilendiği, sözel gelişim alanında gerilik yaşadığı, saldırgan davranışlar sergilediği ve sosyal gelişiminde gerilik tespit edildiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu