EğitimKıbrısManşetToplum

Çocukların eğitim-öğretim yılı için imza kampanyası başlatıldı

Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi tarafından çocukların 2023-2024 eğitim-öğretim hayatının sağlıklı, mutlu, başarılı, laik ve demokratik geçmesi için imza kampanyası başlatıldı. Hareket tarafından kampanyaya destek olunması rica edildi

Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi Başkanı Melek Arabacıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımında çocukların eşit, laik ve demokratik bir eğitim-öğretim yılı geçirmeleri için imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Hareket Başkanı Melek Arabacıoğlu, “Aydınlık bir gelecek ve aydınlık yarınlar için imza kampanyamıza desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Melek Arabacıoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Bizler, Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi olarak, Genelde tüm bakanlıklardan özelde Millî Eğitim Bakanlığı’ndan çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve başarılı bir 2023-2024 eğitim-öğretim yılı geçirmeleri için aşağıda sıralanan konuları ivedilikle sağlamalarını talep etmekteyiz. Bu taleplerimize imza atarak uygun bulduğunuzu onaylayabilirsiniz.

Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin 4 Temel İlkesine (Madde 2, 3, 6 ve 12) uygun olarak KKTC Devleti ve hükümeti……çocukların geleceklerini güvence altına almak ve geliştirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülük, KKTC Anayasası Md. 57 hükmü başta olmak üzere, onaylanması uygun bulunan, “İnsan Hakları Sözleşmesi”, “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme” ve “Engelli Kişilerin Haklarına Dair Uluslararası Sözleşme’nin uygulanmasını temin etmek için imza koydukları uluslararası belgeleri kapsamaktadır.. Ayrıca bu belgelerde hüküm altına alınan düzenlemeleri hükümet yerine getirmekle yükümlüdür.

  • Çocuklarımızın, güvenli binalarda; gelişimlerinin tüm alanlarını (bilişsel, sosyal, duygusal, psiko-motör, ve ahlak) destekleyecek derslik, oyun alanı, spor ve sanatsal etkinlikler yapabilecekleri salonlar, ve sağlıklı beslenebilecekleri kantinlerin olduğu okullarda eğitim ve öğretim görme hakları vardır.
  • Okullarda görevlendirilen öğretmenlerimiz ve çocuklarımız, estetik, görsel ve tasarım kalitesi yüksek, en güncel bilgi, dünyadaki farklı kültürleri (dil, din, ırk, gibi) ve toplumsal cinsiyet eşitliğini kapsayan ve laik düşünceleri içeren eğitim materyalleri kullanarak öğretim yapmayı/almayı hak etmektedirler.
  • Çocuklarımızın, eğitime erişimi özellikle engelli bireyler ve kırsal bölgelerde yaşayanlar için, güvenilir taşıtlar ve düzenli olarak yapılması haklarıdır.
  • Okullarımızdaki eğitim ve öğretimin, çocuklarımızın, var olan yeteneklerini geliştirebilecekleri, hak ve özgürlüklerini kavrayıp kullanabilecekleri, farklılıklara saygı gösterirken kendi özeline de saygı gösterilmesini talep edebilecekleri, dünya yurttaşlığını anlayabilecekleri ortamlardan oluşması haklarıdır.
  • Çocuklarımız, yeterli bütçe ve alt yapı çalışması yapılmadan sağlıklı ve güvenilir okul ortamları oluşturulmadan tam gün eğitim hevesine giren hükümetin denekleri değildirler. Bu hevesin, veli, okul yönetimleri ve Eğitim Bakanlığı’nın ciddi iş birliği olmadan gerçekleşmesi durumunda hükümet tarafından bir kısım çocuğun ihmal ve istismara uğrama riski çok yüksektir.
  • Milli Eğitim Bakanının, çocuklarımız üzerinden siyasi kutuplaşma (özellikle Sünni İslam’ı kullanarak) çalışması yapma hakkı olmadığını, imza koydukları tüm hukuksal belgelere ve KKTC Meclisi’nde yaptıkları yemine tamam ters düşerek suç işlediğini hatırlatmak isteriz.

Mücadelemiz her çocuğun Laik, Demokratik ve eşit bir eğitim almasıdır. Aydınlık bir gelecek ve aydınlık yarınlar için imza kampanyamıza desteğinizi bekliyoruz”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu