DünyaKıbrısManşet

‘Çocuklarınızı Kuzey Kıbrıs’a göndermeyin’ uyarısı!

NIDCOM Halkla İlişkiler ve Basın Başkanı Balogun, 2016-2020 yılları aralığında yüzden fazla Nijeryalı öğrencinin Kuzey Kıbrıs'ta gizemli bir şekilde öldüğünü öne sürdü.

Meyil Avcan

Nijerya’da yayın yapan televizyon kanalı TVC’de yayınlanan “Your View” isimli televizyon programına konuk olan NIDCOM Halkla İlişkiler ve Basın Başkanı Abdur-Rahman Balogun, Kuzey Kıbrıs’ın okumak için iyi bir ülke olduğunu ifade ederken, diğer yandan da Nijeryalı ebeveynleri çocuklarını Kuzey Kıbrıs’a yollamamaları için uyarıda bulundu.

2016-2020 yılları aralığında yüzden fazla Nijeryalı öğrencinin Kuzey Kıbrıs’ta gizemli bir şekilde öldüğünü öne süren Balogun, ebeveynleri çocuklarını Kuzey Kıbrıs’a göndermemeleri çağrısını yaptı.

Nijerya’da yayınlanan televizyon programında geçen konuşmalar, Twitter’da şu şekilde yer aldı:

“KIBRIS’TA GİZEMLİ BİR ŞEKİLDE ÖLEN NİJERYALI ÖĞRENCİLER”

“No fewer than 100 Nigerian students studying in Northern Cyprus have been killed between 2016 & 2020″. The Nigerians in Diaspora Commission has warned parents against sending their children to Universities in Northern Cyprus over the incessant & mysterious killings.”

“While Cyprus is fine and okay to study at, the head of media and Public relations, NIDCOM, Abdur-Rahman Balogun, has warned against allowing Nigerian students to go to Northern Cyprus (Turkey). “Don’t get tempted by the free visa or tempting packages.” #YourViewTVC

Diğer Haberler

Başa dön tuşu