EkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplumYaşam

İlk ‘İsyan Ateşi’ yandı

Yeni hükümetin başlattığı zam bombardımanına karşı laf üretme dönemi bitti. Kitlesel eylemler kapıda.

KTAMS dün akşam ‘zam ateşini’ yakarak sinyali verdi. Kamu-Sen grev ve eylem uyarısı yaptı.

KİTLESEL EYLEMLER KAPIYA DAYANDI… Covid-19 ile ekonomide oluşan girdap Türk Lirası’nın döviz karşısında yaşadığı ağır değer kaybı ile birleşerek, ülke ekonomisini çöküşe sürüklerken, 23 Ocak seçimlerinin ardından iktidara gelen UBP-DP-YDP koalisyonunun başlattığı zam furyasıyla iğneden ipliğe, eğitimden sağlığa tüm mal ve hizmetleri halk tarafından ulaşılamaz noktaya getirdi. Başbakanlığa bağlı İstatistik Kurumu verileri dahi artık pahalı yaşamı gizleyemiyor. Elektriğe %60-%400 arasında, son bir yılda tüp gaza %134, akaryakıta %210 oranında gelen zamlar zincirleme reaksiyon ile yayılırken, kitlesel eylemler de kapıya dayandı. Bunun ilk işaretini ise KTAMS’ın dün akşam yaktığı “zam ateşi” verdi.

BUNUN ADI HALK DÜŞMANLIĞIDIR… Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) çalışanların, emeklilerin dar ve sabit gelirli tüm kesimlerin alım gücünün çok büyük oranda gerilediği bir dönemde UBP-DP-YDP hükümetinin başta elektriğe, akaryakıta ve diğer temel tüketim maddelerinin fiyatlarına uyguladığı bu zamlar kabul edilemez. Bu zihniyet insafsız vicdansız ve de sorumsuz bir zihniyettir. Bunun adı Halk düşmanlığıdır” açıklaması yaptı. Dün akşam sendika binası önünde “zam ateşini” yakan KTAMS, “Bu yapılan zamlara sessiz kalmamalıyız, yoksa arkası devam edecektir” ifadelerini kullandı.

KAMU-SEN “GREV VE EYLEM” DEDİ… Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ise yayınladığı bir basın bildirisinde, “KKTC halkı artık sırtına yüklenen bu yükü kaldıramayacak hale gelmiştir. Cennet ülkemizin içinde kan ağlayan, geçim derdine düşen, ayın sonunu getiremeyen, borç dert içinde kalmış, gittikçe fakirleşen, gelecekten ümidini kesmiş mutsuz bir halk var. Son günlerde ardı ardına yapılan ve bizleri hayretler içerisine düşüren akaryakıt, elektrik ve gaz zamlarına karşı sessiz kalmayacağız. Sendikamızın yetkili organlarınca yapılan istişareler sonucunda her türlü grev ve eylem yapma kararı almış bulunmaktayız. Paydaşlarımızla görüşeceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu