KıbrısManşet

Çoğunluk ‘Online Seçim’ ve ‘Sokağa Çıkma Yasağı’ istiyor

Yerel vakalar ülkede hızlıca yayılmaya devam ederken vatandaşlar sokağa çıkma yasağının bir an önce getirilmesini istedi.

Muhabir – Zeynep Uyar

Kameraman – Kenan Doğu

Pandemi süreci ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili GIYNIK’a konuşan vatandaşlar, hükümetin en erken zamanda sokağa çıkma yasağını uygulamaya koymasını ve seçimlerin süresiz ertelenmesi gerektiğini kaydetti.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SÜRESİZ ERTELENMELİ”

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yerel bulaşın az olduğu Nisan ayında yapılmasının doğru olacağını söyleyerek, şu an vakaların maksimum seviyede olmasından ötürü seçimlerin yapılmaması gerektiği yönünde görüş belirtti.

Hükümete bir de alternatif bir seçim önerisinde bulunan halk, seçimlerin online yapılmasını ve o süreye kadar da sokağa çıkma yasağı getirilmesini istedi.

“BİZ OYUMUZU EVE KAPANMAKTAN YANA KULLANACAĞIZ”

Pandemi süreciyle ilgili sorulara yanıt veren vatandaşlar, hükümetin bir an önce Sokağa Çıkma Yasağı ilan etmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşlar, belediye ve polislerin denetimlerini daha fazla arttırması gerektiğini vurgulayarak, hükümetin kararlarını daha sert ve katı alması gerektiğini kaydetti ve sürekli değişen kararlardan da memnun olmadıklarının altını çizdi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu