KıbrısManşet

Çok feci çuvalladık, çok üzgünüz!

CTP Milletvekili Erkut Şahali, söylenen hiçbir konuda adım atmayan bir hükümetin övünmekle meşgul olduğunu kaydetti.

Meyil Avcan

Ülkemizde artan yerel kovid-19 vakaları nedeniyle bugün olağanüstü toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüde konuşan CTP Milletvekili Erkut Şahali, şunları aktardı:

“HÜKÜMET ÖVÜNMEKLE MEŞGULDÜR”

“Bizi çok başarılı bulan dünya şu an 25-30’a varan vaka sayılarını da yakından takip ediyor. Gıpta eden dünyanın şu an hakkımızda düşündükleri şöyle: “Biz ilk dalgayla yüz yüzeyiz. Biz Mart döneminde staj yaptık ve başarıyla çıktık.” Bugün yaşanan gerçek tamamen hükümetin sorumluluğundadır. Söylediğimiz hiçbir konuda adım atmayan hükümet övünmekle meşguldür. Bildiğimiz en iyi şey bilmediğimiz hiçbir şeydir derken bir şeyi daha net olarak söylüyoruz. Hükümet ne biliyor, bilmek istiyor. Ne duyuyor, duymak istiyor. Yüzlerindeki tebessümü, sözlerindeki iddiaları bize “kaale alınmadığımızı” çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. O yüzden son derece kaygılıyız.”

“KOVİD-19 TOPLUM ARKASINDA KOL GEZMEKTEDİR”

“Kovid-19 toplum arkasında kol gezmektedir. Kontrolsüz hareket edersek, önlem almayanlara yaptırım uygulamazsak bu bulaş bu toplumu esir alır ve pençesinde sürükler demiştim. Maalesef tam da dediğimiz gibi oldu. Karşımızda görüntü itibariyle vücut bütünlüğü olmayan bir hükümet var. Bizim muhatabımız hükümettir. UBP ve HP’dir. Gerçi vücut bütünlüğü yokmuş derken, hükümetin kararlarını küçük ortak sahiplenmiyor. Bunu görüyoruz ve timsah gözyaşı olarak değerlendiriyoruz. HP’nin sahte gözyaşları timsahın kurbanına olan yaklaşımına benziyor. Biz hükümeti bütün olarak değerlendiriyoruz o dönemde kendilerini takip ederken, hisselerini ayrıştırmıyoruz.”

“BAŞBAKAN VAKASIZ TABLOYU PROPAGANDA OLARAK KULLANDI”

“Başbakan vakasız tabloyu propaganda olarak kullandı. Biz biriz, beraberiz, bize bir şey olmaz sloganı atıyordu. Şimdi onu güncelleyip, şeffaf olsun. Bugünkü durumu UBP’ye mal etmeleri gerekir. Onlar bizim gerçeğimizden çok uzakta ve bizi anlamak için çaba sarf edilmiyor. Çok ciddi bir sıkıntı içindeyiz. Bilir kişi ve uzman görüşlerinden anlıyoruz ki bu daha iyi günlerimiz. Kendinizi Alice Harikalar Diyarı’nda sanıyorsunuz ama biz gerçekliklerdeyiz! Sizin oyunlarınıza alet olmayacağız! Başarı hikayesi bağımsız gözlemcilerin tespitiyle anlatılırsa muteber sayılır. Çok daha konsantre çalışmak zorundayız. Konulara duyarlı herkesin yardımını talep ederek, sorunları çözmeliyiz. Yoksa kendinizi başarılı atletmeniz ne size ne de topluma bir şey kazandırmaz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu