DünyaEkonomiGenelManşetTürkiye

“Rusya inceleme için heyet gönderecek, 1 Haziran için duruma göre karar verecek”

Moskova'da dün yapılan resmi görüşmelerin ardından Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Rusya'dan bir heyetin "yerinde incelemelerde bulunmak üzere" en yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini, 1 haziran sonrası için heyetin yapacağı incelemelere göre karar verileceğini söyledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova da benzer bir açıklama yaparak heyete bizzat başkanlık edeceğini söyledi.

Moskova’da Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, turizm konusundaki sorunlar, beklentiler ve çözüm önerilerin görüşüldüğü ziyarete Moskova’da Rus muhataplarıyla görüştüler.

Türkiye’ye dönüş öncesi görüşmelerle ilgili bilgi veren Bakan Ersoy, “Rus tarafının nihai kararı vermek için, verilen raporları değerlendirdikten sora kısa süre içinde yerinde inceleme yapmak istediklerini ve heyetin Türkiye’ye bekleneceğini” belirtti.

Bu arada Rusya basınına müzakerelerin perde arkasıyla ilgili ilk haberler yansıdı.

Haberlerde yer alan bilgilere göre, bir Rus yetkiliye dayanılarak, 17 Mayıs görüşmelerinin Türkiye’ye hava ulaşımının tekrar başlatılması yolunda atılan ilk adım olduğu belirtiliyor.

Haberde, Türk heyetinin ziyaretinin ardından Türk uzmanların “cevabi ziyaretinin” gerçekleşebileceği vurgulandı.

Muhtemel bir Rus heyetinde Sağlık Bakanlığı, Rosportebnadzor ve diğer Rus makamlarından temsilciler bulunmasının beklendiği kaydedildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu