GenelKıbrısManşet

CONIFA ipta

KTFF, CONIFA AVRUPA ŞAMPİYONASI’NI İPTAL ETTİ:

CONIFA (Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği) 2023 Avrupa Futbol Şampiyonası 3-13 Haziran 2023 tarihleri arasında ikinci kez ülkemizde düzenlenecekti ancak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu dün aldığı kararla ülkemizde düzenlenmesi planlanan CONIFA Avrupa Şampiyonası’nı iptal ettiklerini duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye’de yaşanan deprem faciası ve ülkemizin yaşadığı büyük acı nedeni ile bu kararın alındığı belirtildi.

“TÜM GÜCÜMÜZÜ DEPREM YARALARINI SARMAYA KULLANACAĞIZ”

KTFF tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “Uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz ve 11 farklı ülkeden takımın katılacağı CONIFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nı üzülerek iptal etmek durumunda kaldığımızı bildirmek istiyoruz. Türkiye’deki deprem faciası ve ülkemizin yaşadığı büyük acı nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldık. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu olarak, kararımızı CONIFA yetkililerine ilettik, bizleri anlayışla karşıladılar. Bu aşamada, hem federasyon bütçemiz, hem sponsorlar hem de devlet bütçesinden bu alana bir harcamayı uygun bulmadık. Tüm gücümüzü hem ülkemizde, hem de Türkiye’de depremzedelerin ve deprem mağdurlarının yaralarını sarmaya kullanacağız.”

CONIFA ORGANİZASYONU NEDİR?

Bağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu (CONIFA) FIFA dışındaki tüm federasyonların futbol federasyonudur. Uluslardan, fiili uluslardan, bölgelerden, azınlık halklarından ve spordan izole edilmiş bölgelerden uluslararası futbol takımlarının temsilcilerini destekleyen, küresel olarak hareket eden, kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

Günümüzde 53 üyesi bulunan CONIFA, 7 Haziran 2013’te kuruldu ve ilk Dünya Futbol Kupası’nı Haziran 2014’te İsveç’in Östersund kentinde düzenledi. İlk Avrupa Şampiyonası ise 2015 yılında düzenlendi. Her iki yılda bir yapılan

turnuva, 2021 yılında Kovid-19 salgını nedeniyle iptal edildi.

MİLLİLERİMİZİN BİR ÜÇÜNCÜLÜĞÜ İKİ İKİNCİLİĞİ BULUNUYOR:

KKTC A Milli Futbol Takımımız, 2016 yılında Abhazya’da düzenlenen CONIFA Dünya Kupası’nda üçüncü olurken 4-11 Haziran 2017 tarihlerinde ülkemizde düzenlenen 2017 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ve 2018 yılında CONIFA Dünya Kupası’nda final oynadı. 2017’de ülkemizde Padania’ya penaltılarda, 2018’de ise Karpatalya’ya finalde 3-2 mağlup olarak ikincilik elde etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu