KıbrısManşetSağlıkToplum

Çöplüklerden ilaç fışkırıyor

‘Sahte reçete vurgunu’ soruşturması derinleştikçe, suça bulaşan birçok eczacı; suç delillerini yok etmek için birçok hastayı tedavi edebilecek binlerce TL değerinde ilacı çöplüklere atıyor

‘Sahte reçete vurgunu’ soruşturması derinleştikçe, suça bulaşan birçok eczacı; suç delillerini yok etmek için birçok hastayı tedavi edebilecek binlerce TL değerinde ilacı çöplüklere atıyor.


DEVRİM DEMİR

ZABITALAR TESPİT ETTİ
Lefke ve Haspolat’ın ardından dün de Türkeli köyünün Akdağ mevkiindeki su deposu yakınlarında, küpürleri kesilerek araziye atılmış torbalar dolusu ilaç bulundu. Gönyeli-Alayköy Belediyesi zabıtaları tarafından bulunan ilaçlar polis ekipleri tarafından titizlikle emare olarak alınırken, yürütülen soruşturma kapsamında söz konusu meselede zanlı olarak görülen bir eczacı da tutuklandı. Tutuklanan eczacının yarın sabah diğer zanlılarla birlikte mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

AİLE BOYU SAADET
Polisin ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturması kazıdıkça derinleşiyor. Ülke geneli gerçekleşen operasyonlarda tutuklu sayısı 20’ye yükseldi. Serdarlı ve Dörtyol Eczane sahipleri Doktor Sude Toydemir, Eczacı Özlem Toydemir ve Eczacı Ediz Toydemir tutuklanarak Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Sosyal Sigortalar Dairesinin ihbarı üzerine soruşturma halkasına eklenen zanlılardan Doktor Sude Toydemir ve babası Eczacı Ediz Toydemir ilk tutukluluk süresinde polise gönüllü ifade vererek suçlarını kabul etti. Öte yandan zanlı Eczacı Ediz Toydemir’in çalıştırdığı Dörtyol Eczanesinde küpürü kesilmiş miktarı henüz belirlenmeyen ilaç ele geçirildi

ALINMAYAN İLAÇLAR ALINDI GİBİ GÖSTERİLDİ
Müfettiş Muavini Cemali Çiftçi, zanlıların ‘Evrak sahteleme’, ‘Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme’ ve ‘Sahtekarlıkla para temini’ suçlarından tutuklandıklarını anlattı. Müfettiş Muavini zanlıların Ocak-Ağustos ayları arasında, Serdarlı ve Dörtyol Eczanesinin sahipleri olan zanlılar Özlem ve Ediz Toydemir kızları zanlı Doktor Sude Toydemir’in bilgi ve yardımları ile sahtelenmiş reçeteleri Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesinde tedavüle sürerek, alınmamış ilaçları alındı gibi gösterip ‘sahtekarlıkla para’ temin ettiklerini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu