FutbolKıbrısManşetSporTürkiye

Coşkun Kutay

Futbol saha zeminleri çağdaş standartlara getirtecek bir politikamız var mı?  Bu memlekette 74 sonrası hiç mi ziraat mühendisi yetişmedi? Nerde bu Devlet?

Eski FIFA’lı değerli ağabeyimiz Coşkun Kutay. 26 yaşında körpe bir Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı işlerine bakarkaen sağolsun hakem eğitimi işlerimize bakmıştı efsâne eski hakem ve de hakem hocası. “Efsane” diye yazdım zira Türkiye Süper Ligi derbileri ötesi Juve’yi ve de İspanya Milli Takımı’nı da yönetmişti muhterem.

26 Nisan 1942 Trabzon doğumlu. Bir spor gazetecisinden fazlası mı? Aynen! Birçok hakemin manevi babası, en azından bendenizin. Siz bakmayın Tremerşe, Arçoz, Meluşa varoşlarında eski hakem tarama aktivitelerine. Bir FIFA’lı olarak Türkiye Süper Ligi’nde onlarca derbi çevirdi “Ali Şen başkan, Fenerbahçe şampiyon” dönemlerinde. Haa, bu arada futbol hakemliği öncesinde de Ankaragücü’nde profesyonel futbol oynadı pîrîm.

Ya iş hayatına ne demeli! Dört değişik TC Cumhurbaşkanı ile çalıştı. Yıllarca Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Birçok ‘çok gizli’ vak’a dosyaladı. Uzun yıllar da yurt dışı basın ataşesi görevini sürdürdü. “Ankara Gerede Sk. No:3/11’in ağzı dili olsa da konuşsa be buba. Eski Türkiye’nin derin teşkilatındansın” şakaladığımda da bol fırça darbeli iletilerle “Höst ulan, yine kolesterol haplarına başlatma beni” merkezli çıkışlarını yaşarız hep.

Spor ve siyaset hayatı mâlum artık iç içe, tıpkı İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi örneğinde olduğu gibi. Berlusconi önce “Forza Milan”, sonra da “Forza İtalya” diyen Bunga Bunga meraklısı bir playboy siyasetçi mâlumunuz üzere.

Bunga Bunga; Hani şu Afrika yerlilerinin suçlu olarak addettikleri kabile üyesini buz gibi soğuk nehire atıp suçunu itiraf etmesini isterler ya, işte o hesap. Berlusconi de Sardinya Adası’ndaki lüks villasında bol hatunlu havuz partileri düzenlerdi. Bu partilere de ‘Bunga Bunga’ ismini vermişti Wikileaks’den gelen bilgilere göre.

Coşkun Buba da Bunga Bunga’yı sever mi bilmem ama geçmişte Girne’den gelen çayırdan bozma ve de yağışlardan dolayı çamur deryasındaki sahalardan bol bol fotoğraf çakmıştı muhterem. Gençliğimiz bu duruma layık mı? Doğal çim zeminli bir sahayı organize edemedik bu yüz’yılda maalesef. ‘Futbolcularımızı sürekli olarak sakatlayan sahalarımızdaki derin çukurlar burada, devlet nerede’ye selam, Bunga Bunga’ya devam.

Sonuç mu? Futbol saha zeminleri çağdaş standartlara getirtecek bir politikamız var mı?  Bu memlekette 74 sonrası hiç mi ziraat mühendisi yetişmedi? Nerde bu Devlet? Nokta.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu