GenelKıbrısManşet

Covid-19 salgını seçim sürecini vurdu

Dün itibari ile açıklanan vaka sayısı 700’lü rakamlara yükseldi ve birçok milletvekili adayı bu süreçte koronavirüse yakalandığını sosyal medya hesapları üzerinden duyuruyor.

Dün itibari ile açıklanan vaka sayısı 700’lü rakamlara yükseldi ve birçok milletvekili adayı bu süreçte koronavirüse yakalandığını sosyal medya hesapları üzerinden duyuruyor.  Bu gidişle 23 Ocak Erken Genel Seçimi’ne kadar ne Covid-19 olmayan milletvekili adayı ne de oy verecek vatandaş kalacak.

Ülkemizde vaka sayıları ciddi şekilde artarken hemen hemen tüm siyasi partilerin milletvekili adaylarında Covid-19 pozitif haberleri geliyor.  Öte yandan, günlük vaka sayılarının da hafta sonuna kadar binli rakamlara ulaşması bekleniyor.  Bulaşıcı Hastalıklar Sağlık Üst Komitesi’nin seçim propaganda sürecine ilişkin nasıl bir karar alacağı bilinmezken halen toplu etkinlikler kapalı mekanlarda devam ediyor.

Ciddi vaka artışı nedeniyle bazı özel okullar ise online eğitime geçme kararı aldı bu karar da durumu vahametini ortaya seriyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu