GenelKıbrısManşetSağlık

Covid ile dans!

AKARE Dans ve Spor Merkezi’nin 30 Ağustos’ta gerçekleştirdiği yılsonu gösterisi adeta coronavirüs bulaş etkinliğine dönüştü. Pozitif olan bir eğitmen 20 çocuğa covid-19 virüsü bulaştırdı

KÂBUSA DÖNÜŞEN GÖSTERİ… GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan birçok aile AKARE Dans ve Spor Merkezi’nin yılsonu etkinliğinin kendileri için kâbusa dönüştüğünü ifade etti. Çocuklarının pandemi döneminde de olsa hem sosyalleşmesi hem de aktivite olması hem de elektronik cihazların önüne mahkûm olmamaları için dans eğitimine gönderdiklerini kaydeden aileler, dans okulunun ihmali nedeniyle bir eğitmenin gösteride öğrencilere covid-19 bulaştırdığını ifade etti.

İHMALKÂRLIK SUÇLAMASI… 30 Ağustos’ta gerçekleşen yılsonu gösterisinde ailelerin iddiasına göre eğitmenlerin PCR testi yapmadan gösteriye katıldıkları öne sürüldü. Eğitmenin test sonucunun pozitif çıkmasıyla birlikte eğitmenle temaslı olan 20 dans öğrencisine covid-19 virüsü bulaştığı belirtilirken, birçok ailede çocuklarından virüs kaptı. Aileler, dans okulunu ihmalkârlıkla suçlarken, bazı çocukların hastalık sürecini ağır semptomlu ve pandemi hastanesinde geçirdiği gelen bilgiler arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu