EkonomiKıbrısManşetToplum

Creditwest yine vergi şampiyonu

Creditwest Bank, ödediği 62,2 Milyon TL’lik kurumlar vergisi ile KKTC bankaları arasında ilk sırada kalmayı sürdürdü

Creditwest Bank, ödediği 62,2 Milyon TL’lik kurumlar vergisi ile KKTC bankaları arasında ilk sırada kalmayı sürdürdü.

ZAHEER: HALKIMIZA TEŞEKKÜRLER
Kuzey Kıbrıs’ta 29 yıldır bankacılık hizmeti sunan Creditwest Bank, geçtiğimiz gün açıklanan 2022 Yılı Kurumlar Vergisi listesine göre ödediği 62 Milyon 221 bin TL ile yine en çok vergi ödeyen Kuzey Kıbrıs bankası oldu. Konuyla ilgili bilgi veren banka Genel Müdürü Mazher Zaheer; “Gerçekten çok çalışıyoruz, işimizin kalitesi, karakterimizin göstergesidir, bu çalışmalarımıza destek veren ve her geçen yıl daha da büyümemizi sağlayan Kıbrıs halkına sonsuz teşekkür ederim” dedi. Creditwest’in başarı anahtarının çalışanlar olduğuna dikkati çeken Zaheer, çalışanların da geçen yıl 16 Milyon 422 bin TL gelir vergisi ödediğine işaret etti.

 

VERGİ VERMEK KUTSAL BİR GÖREV
Zaheer yaptığı açıklamada, “Bankamızın sürekli olarak önemli miktarda vergi ödeyerek toplumumuza ve ülkemize önemli ve olumlu katkılarda bulunduğunu duyurmaktan gurur duyuyorum. Vergi vermek devletin var olmasının temel şartlarından birisidir” dedi. Vatandaşların ve kurumların vergi vererek devlete para girdisi sağladıklarını, devletin güvenlik, adalet, sağlık, eğitim, yol, su, enerji gibi ortak ihtiyaçları karşılamak için bu vergileri kullandıklarını söyleyen Zaheer, vergi ödemenin önemini vurguladı.

 

ÖZKAYNAĞIMIZ 1 MİLYAR TL’Yİ AŞTI
Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer banka hakkında da bilgi verirken, bankaların mali yapılarının kuvvetli olmasının müşterilerine güven verdiğini ifade ederek, Creditwest’in ödenmiş sermayesinin 100 milyon TL, özkaynağını da 1 milyar TL’yi aştığını söyledi. Zaheer; 2023 yılında da büyümeye devam ettiklerini, bankanın yılın başında yola çıkarken öngörülen tüm hedeflerini başarıyla yerine getirdiklerini, ana kalemler olarak kredilerde 8 milyar 583 milyon TL, mevduatta 16 milyar 480 milyon TL, aktif büyüklükte ise 18 milyar TL’yi aştıklarını ifade etti.

 

TEKNOLOJİK YATIRIMLAR VE İNOVASYONLAR
KKTC gibi gelişmekte olan ülkelerin daha refah gelecekleri için teknolojik ve bilimsel gelişmelere önem vermeleri gerektiğini söyleyen Zaheer, Creditwest Bank’ın yaratıcılığı ticari zeka ile birleştiren ve ‘yenilikçi iş fikri’ barındıran tüm inovasyonlara destek verdiklerini söyledi. KKTC’nin ilk mobil ödeme sistemi Local Pay’i ve “7 gün 24 saat” bankacılık olanağı sağlayan West Notifier mobil bankacılık uygulamasını da anlatan Zaheer, uygulamanın 2022’de Global Business Magazine tarafından teknoloji kategorisinde ‘En İyi Uygulama’ ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu