GenelKıbrısManşetSiyaset

CTP Gençlik Örgütü: Sorunlar gündemdeyken sessiz kalmamız mümkün değil

CTP Gençlik Örgütü tarafından Cumhurbaşkanlığı önünde bir basın açıklaması yapılarak, "Önceliğiniz saray ve külliye yapmak değil” denildi.

CTP Gençlik Örgütü tarafından Cumhurbaşkanlığı önünde bir basın açıklaması yapılarak, “Önceliğiniz saray ve külliye yapmak değil” denildi.

CTP Gençlik Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum hepimizin yüreğini acıtmaktadır. Peşi sıra sorunlar gündemdeyken bizlerin sessiz kalması mümkün değildir” denildi.

“Gün geçtikçe artan döviz karşısında Türk Lirası değer kaybetmekte ve temel tüketim maddeleri üzerindeki zamlar hız kesmeden devam etmektedir” denilen açıklamada, birçok gencin gelecek kaygısı nedeniyle göç etme eğiliminde olduğunu aktarıldı.

Nüfusun büyük bir bölümünün açlık sınırının altında yaşamlarına devam etmeye çalıştıklarına da vurgu yapılan açıklamada, buna bağlı olarak insanların evlerine ekmek götürememekte olduğuna dikkat çekildi.

Örgüt’ten yapılan açıklamada, “Salgın yönetimindeki düzensizlik eğitimdeki fırsat eşitsizliğini daha da derinleştirmiştir. Kamu okullarına kayıtlı 10 bine yakın çocuk yarım eğitim almaktadır. Birçok çocuk bir yıl boyunca eğitimden uzak kalmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

CTP Gençlik Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasının devamında ise şunlara dikkat çekildi:

“Vaka sayılarının rekor üzerine rekor kırdığı bu günlerde hem toplum sağlığımız hem de sağlık sistemimiz ciddi tehlike altındadır. Salgın nedeni ile değişen gündem diğer toplumsal ihtiyaçların karşılanmasını engellemekte ve salgın dışında kalan hastalıkların geri plana atılmasına neden olmakta dolayısıyla tedaviler aksamaktadır.

Ülkemiz böyle bir süreçten geçerken, 14 milyon Lira ve oluşacak diğer giderler ülkemizin öncelikli sorunlarında kullanılmalıdır.

 

“BU ISRARINIZDA DEVAM ETMENİZ TOPLUM DİNAMİKLERİNİ GERMEYE DEVAM EDECEK”

Yürütmenin başında bulunan sizlerin önceliğinin saray ve külliye yapmak olmadığını hatırlatmak isteriz. Bu ısrarınızda devam etmeniz toplum dinamiklerini germeye devam edecek ve topluma geri dönülemez zararlar verecektir.

Tüm bunlar ışığında gereksiz harcamalarınız konusundaki ısrarınızdan vazgeçmen iz konusunda sizi uyarıyor, aksi taktirde bizler geleceğini çaldığınız gençler olarak yurdumuza sahip çıkacağımızı ve sizi durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı açıkça sizlere ve kamuoyuna bildiriyoruz.”

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu