GenelKıbrısManşet

CTP Kadın Örgütü Başkanı Usar: Aileler, çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılayamıyor 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, ‘Seninle Okula Başlıyorum’ Projesi kapsamında, Güzelyurt Atatürk Maarif Anaokulu’nda 15 öğrenci için okul kıyafeti desteğinde bulundu.  

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, ‘Seninle Okula Başlıyorum’ Projesi kapsamında, Güzelyurt Atatürk Maarif Anaokulu’nda 15 öğrenci için okul kıyafeti desteğinde bulundu.  

USAR: KÖTÜ YÖNETİMİN ETKİSİYLE SORUNLAR DERİNLEŞTİ 

Projeyi başlatan CTP Kadın Örgütü Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar, eğitimde sorunların devam ettiğini, pandeminin yanı sıra kötü yönetimle birlikte daha da derinleştiğini vurguladı. Usar, okulların en son kapanması ve ilk açılması gerekirken, ilk kapanan ve eğitim yılı boyunca açılmayan kurumlar olması eğitim kayıplarının telafisi çok zor olan bir seviyeye çıktığını kaydetti. 

“AİLELER, ÇOCUKLARININ OKUL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR” 

Ekonomik krizle birlikte yoksulluğun da tırmandığının altını çizen Sıla Usar, bunun sonucunda kamusal eğitim hizmetlerine olan ihtiyacın arttığını dile getirdi. Usar, ailelerin, çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını vurguladı. 

“FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR” 

Eğitimde fırsat eşitsizliğinin her geçen gün arttığını söyleyen Usar, okullardaki eğitim araçlarının bir an önce çoğaltılması gerektiğinin, öğretmen ve alt yapı eksikliklerinin giderilmesinin önemine dikkat çekti. Usar, eğitim kayıplarının telafisi için plan ve program yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Eğitimdeki kayıplar ve fırsat eşitsizliğinin giderilmesi için kamusal eğitim hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Usar, Güzelyurt Atatürk Maarif Anaokulu Müdürü Kerime Kardüz Çelebi’ye, öğretmenlere ve okul çalışanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu