GenelKıbrısManşet

CTP, KT. Barolar Birliği’ni yalnız bırakmadı

KT. Barolar Birliği, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde yargının bağımsızlığına sahip çıkmak için toplandı.

 

 

Hiç yaşanmaması gereken olayların yaşandığını ifade eden CTP Milletvekili Salahi Şahiner, KT. Barolar birliği eylemine destek için bugün eylem alanındaydı. Eylemin, ülkedeki yargının bağımsız olduğunun ve siyasi müdahalelere açık olmadığının ispatı için önemli bir hareket olduğunu aktaran Şahiner, “Umarım Anayasa Mahkemesi kararına dil uzatanlar, kararının yanlış olduğunu anlar söylemlerini geri çeker ve özür diler. Aksi takdirde bu olaylar büyüyecek ve olması gereken de budur zaten.  Anayasa Mahkemesi’nin kararına kesinlikle böyle müdahalelere açık olmadığı göstermek amaçlı olarak ve yargının bağımsız kalabilmesi için bundan sonraki sürece de destek belirteceğiz” dedi.

Eylem alanında destek vermek amaçlı bulunan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise baroların bu konuda büyük bir hassasiyet gösterdiğini ve yargı bağımsızlığı açısından kabul edilemeyecek gelişmelerin yaşandığını ifade etti.

Erhürman, avukatların bu konudaki hassasiyetine değinerek, Kıbrıs Türk toplumunun tarihi boyunca yargı bağımsızlığı, insan hakları gibi konularda derin hassasiyet taşıdığının altını çizdi. Erhürman, “Avukatlarımız yargının ayaklarından biri ve bu konudaki hassasiyetlerini ortaya koydular. Kıbrıs Türk toplumu tarihi boyunca yargı bağımsızlığı, insan hakları gibi konularda derin hassasiyet taşıyan bir halk olmuştur. Yargı mensuplarımızda her zaman bu konuda hassasiyet taşıdılar ve bunu da ortaya koyma ihtiyacı duydular. Bize bugün onların eylemini selamlayarak destek verdik. Çünkü Kıbrıs Türkü kendi var oluşunu bu ilkeler üzerinden sürdürmek istiyor. Yargı bağımsızlığı hukuk devletinin mihenk taşıdır bu yüzden de yargı mensuplarımızın bu ilkelere sahip çıkması için burada olmasını bir kez daha saygı ile selamlıyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu