GenelKıbrısManşetSiyaset

CTP, savaş baltalarını topraktan çıkardı!

Erhürman, CTP’li olsun ya da olmasın herkesin bu hükümete artık yeter demesi gerektiğini söyledi ve bu zihniyetten kurtulmanın zamanının geldiğini vurguladı

HÜKÜMET, MECLİS’İN YOLUNU UNUTTU

CTP’li ve bağımsız milletvekilleri, geçtiğimiz hafta Meclis’in olağanüstü toplanması için çağrı yapmıştı. Bu sabah Meclis’e giden muhalefet vekilleri, hükümet partilerinin Meclis’teki olağanüstü toplantıya gelmemesi ve nisabın sağlanamamasının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi. Erhürman, meclisi bu olağanüstü toplantı gerçekleşene kadar toplanmaya çağıracaklarını ifade etti.

“EV, ARABA ALAMAZ DURUMA GELDİK”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıslı Türk gençlerin yurt dışına göç etmeye başladıklarını söyledi. Kıbrıs Türk halkının artık ev ve araba alamaz duruma getirildiğinin altını çizen Erhürman, “Bunlar bir kenara marketten günlük ihtiyaçları dahi karşılayamaz duruma düşen yurttaşlarımız var. Tüm bunlar yaşanırken; bir sandalye oyunu ile meşgul olan, ‘ben ne olacağım’ derdi ile hareket eden bir yapı ile karşı karşıyayız” dedi.

“GÖRMEZDEN GELİNİYORUZ, YOKLAŞMA YAŞIYORUZ”

Kıbrıslı Türklerin ev alamamasına rağmen ev fiyatlarının düşmediğini, çünkü yabancıların ev sahibi olabildiklerini belirten Erhürman, “Aynı şekilde kiraya çıkan, araba alan, marketlerden alışveriş yapan bir sürü yabancı var” dedi. Okullarda, hapishanelerde 40 farklı çeşit ülkeden insan bulunduğunu vurgulayan Erhürman, bu ülkede güvenliğin en önemli sorun haline geldiğini söyledi. “Suç arttı, suçlu arttı. Hastanelerden hizmet alamaz hale geldik, çocuklara eğitim veremez duruma geldik, trafik nüfusu kaldırmaya elverişli değil” diyen Erhürman, ülkedeki kontrolsüz nüfus artışının ülkeyi kaosa sürüklediğini belirtti.

“ÜLKE ARTIK YAŞANMAZ HALE GELDİ”

Ülkenin artık yaşanmaz hale geldiğine vurgu yapan Tufan Erhürman, “CTP’li olsun ya da olmasın, fark etmez. ‘Artık yeter’ demenin zamanı geldi. Herkes bu yangını evinin mutfağında hissediyor. Biz sadece meclisi olağanüstü toplantıya çağırmakla kalacak değiliz. Bundan sonra yeni bir eylem sürecine geçilecektir. Tüm kesimlerden sivil toplum örgütleriyle ortak yol belirlenecek. Bu toplum bu zihniyetten bir an önce kurtarılmak zorundadır” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu