GenelKıbrısManşet

CTP’li Vekil Akansoy: “Karma oy maddiyata dönüştü; CTP’nin görüşü kaldırılması yönünde”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Asım Akansoy, Ada TV’de İçsel Bakış programına konuk oldu.

-GIYNIK ÖZEL

Mine İçsel’e konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Asım Akansoy, karma oy konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Şefik’in önerileri siyasi bir değerlendirme değil”

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik’in Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na yönelik yaptığı önerilere atıfta bulunan Akansoy, karma oy ile ilgili önerilerin, oylamanın ve oy sayımının daha kolay yapılabilmesi için olduğuna vurgu yaparak söz konusu önerilerin siyasi bir değerlendirme olmadığının altını çizdi.

“Biz kendimize değil, partimize oy isteriz”

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin geçmişten bugüne kadar bir duruşu olduğunu ifade eden Akansoy; “Biz sokağa indiğimizde insanlardan kendimize oy istemeyiz, partimize ve partimizin savunduğu görüşlere oy isteriz, dolayısıyla herhangi bir şekilde ‘mührünüzü kırın, bize oy verin’ demedik, demeyiz” dedi.

Karma oy siyasette ciddi şekilde erozyon yarattı”

Karma oy sisteminin siyasi sistemde ciddi şekilde erozyon yarattığını belirten Akansoy, sözlerini şöyle sürdürdü  “Karma oy sebebiyle siyasi şebekelerin oluştuğunu biliyoruz, ciddi anlamda maddiyatın döndüğünü de biliyoruz. Bunlar karma oy üzerinden dönen işler ve bu işler de siyasi yozlaşmaya ortam hazırlıyor. Bu nedenlerle Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin görüşü; karma oyun kaldırılması yönündedir”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu