DünyaGenelKıbrısManşetSiyaset

CTP’li vekil, Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan: Geleceğimiz çalındı diyoruz, bunu nasıl değiştirebilirim deniyor mu? 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Vekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Kıbrıs’taki durumu gazi ile mücahitlere anlattığını belirterek, durumun dünyaya anlatılması gerektiğini ifade ederek, bunun Kıbrıslı Türklerin çalınan geleceğine faydası olmadığını aktardı. 

CTP’li vekil, Meclis Başkan Yardımcısı Candan, Kıbrıs’ta ne olduğunu kendi kendimize değil, dünyaya anlatmamız gerektiğini vurgulayan Candan, “Deniyor ya 50 yılımızı çaldılar. Her türlü göç ile de İzolasyondur, gençlerin dışlanmasıdır. Filistin, Kosava, Güney Kıbrıs, Türkiye, Herkes orada! Olimpiyatlarda bir tek biz yokuz. Çalındı, diyoruz ya geleceğimiz! Nasıl bunu değiştirebilirim deniyor mu?” ifadelerini kullandı. 

Son günlerde Kıbrıslı Türklerin aşı kartının olmaması gündemine de dikkat çeken CTP’li vekil, Meclis Başkan Yardımcısı Candan, “Aşı kartı bile yok, Kıbrıs Türk halkı bu cendereden nasıl çıkmalı bunun peşinde koşulmalı. Sayın Tatar nereleri geziyor, Türkiye’yi geziyor, Gazilere mücahitlere anlatıyor” dedi. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu