GenelKıbrısManşet

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy: “Her şeyi CTP’ye yüklüyorlar

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy: “Bu ülkede herkes şikayetçi ve herkes CTP’ye şunu diyor ‘be arkadaşlar biraz daha muhalefet yapın ha.’ Tamam be arkadaş da…”

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, partisine yönelik daha aktif muhalefet yapma çağrılarını değerlendirirken, sivil toplum örgütlerini yeterince ses çıkarmamakla suçladı.
Kanal Sim’de Serhat İncirli’nin programına konuk olan Akansoy, erken seçime ilişkin soruyu yanıtlarken bunun toplumun vereceği bir karar olduğunu ifade ederek “örgütler, sendikalar hatta Ticaret Odası ve Sanayi Odası bu gidişattan memnunsa devam edeceğiz. Bıraksınlar CTP’yi, devam edeceğiz o zaman böyle…” diye konuştu.
Ülkede erken seçime ihtiyaç olduğunu belirten Asım Akansoy, bu kararın sadece CTP üzerinden okunmasınınsa yanlış olacağını ifade etti. Ülkede herkesin gidişattan şikayetçi olduğunu belirten Akansoy, buna karşılık kimsenin ses çıkarmadığını anlattı. Sanayi Odası, Ticaret Odası ve diğer kesimlerin kendi konularında ses çıkarmadığını belirten Akansoy, buna karşı herkesin CTP’den etkin muhalefet istediğini kaydetti.
Asım Akansoy’un, “erken seçim gerekli mi?” sorusunu yanıtlarken kullandığı sözler şöyle:
“Bu toplumun vereceği bir karardır. Örgütlerin vereceği bir karardır. Örgütler, sendikalar hatta Ticaret Odası ve Sanayi Odası bu gidişattan memnunsa devam edeceğiz. Bıraksınlar CTP’yi, devam edeceğiz o zaman böyle… Eğer memnun değilsek de artık erken seçime gidelim diyeceğiz. Başka çaresi kalmadı bu işin. Kararı hep birlikte vermemiz lazım. Bu ülkede eczacısı, doktoru, üreticisi, tüketicisi, esnafı, iş insanı, herkes şikayetçi. Ve herkes CTP’ye şunu diyor ‘be arkadaşlar biraz daha muhalefet yapın ha.’ Tamam be arkadaş da sorun Sanayi Odası sorunu olduğunda, organize sanayi bölgeleriyle ilgili bir kriz çıktığında ses çıkartmıyorsunuz. Sorun ekonomik aktiviteler olduğunda Ticaret Odası sen ses çıkartmıyorsun. Diğer kesimler ses çıkartmıyor. Sonra ‘be arkadaşlar biraz daha ses çıkarın da etkin muhalefet edin…’ Yani ne yapmak lazım, bunun adını koyamıyorlar bir türlü. Her şeyi CTP’ye yükleyerek… Anlıyorum bunu da tabii. Bir sıkıntı var, bir açmaz var, bir korku var. İş dünyasında da bir korku var. Başka kesimlerde de bu var. Ve CTP’ye yüklüyorlar. CTP erken seçime gitmeye hazırdır. Dolayısıyla toplum örgütlerinin de baskısını sonuna kadar artırması gerekiyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu